De prijzen waren zo goed als gedeeld, de laatste IC-ronde was dus vooral een gelegenheid voor onze ploegen om nog eens goed te scoren. SKOG 5 en 6 waren bye, maar scoren, dat deed vooral SKOG4: een droge 0-4 bij Temse met op bord 4 een Patrick Van Hecke die zich niet zenuwachtig liet maken met het vooruitzicht op de perfecte score: in een boeiende partij met toren en loper tegen dame haalde hij ook zijn laatste volle punt verdiend binnen. 11/11 dus. Proficiat! Ook Wim Cools (9,5/11) en Oleg Knyazkov (8/11) mogen best tevreden zijn over hun IC-optreden._LEESMEER_

SKOG 1 haalde flink uit tegen het sinds lang veroordeelde Temse 3. Met gemiddeld 200 Elopunten meer op elk bord was de 1-5 score logisch. SKOG 3 rondde een sterk seizoen af met een 1-3 zege bij Turnhout. Enkel SKOG 2 kon niet winnen. De titelstrijd was eigenlijk al beslecht en misschien liet de ploeg daardoor een steekje vallen: 2,5-1,5 verlies bij Epicure.

Vergeleken met vorig seizoen stijgt en daalt er opnieuw geen enkele SKOG-ploeg, maar de globale resultaten zijn duidelijk beter: drie vierde plaatsen en een tweede plaats doen, samen met goed scorende jeugdspelers, het beste verhopen voor volgend seizoen. De nieuwe Elo-rangschikking zal sommige teams allicht door elkaar gooien, en ook in SKOG 1 zal het drummen worden voor een plaatsje, maar dat is zorg voor tijdens de zomermaanden.

7 reactie op “Patrick scoort 11/11!”
  1. Volgens mij had Pascal een kans op een snelle zege als hij Pxd3 had gespeeld, ik geloof op het moment dat wit het paard verjaagt met e3 en zwart het paard terugtrekt op eigen helft. Kan Pascal oder Fritz dit bevestigen aub ?

  2. ik ben redelijk gerust dat Pascal dit niet gaat bevestigen…
    en Fritz heeft deze site nog niet gevonden.

  3. Ik heb het overwogen maar afgevoerd wegens niet goed genoeg. Rybka bevestigt dit trouwens want na Pxd3 zakt mijn voordeel van -0.70 naar -.20. Maar het was zeker te bezien waard.

  4. Tijdens het afsluitend etentje kwamen nog enkele interessante ideeën op tafel om de ploeggeest nog te verbeteren: – een clublied leek iedereen wel noodzakelijk te vinden (om samen in de wagen terug op weg naar huis na een weeral klinkende overwinning te zingen), – een clubplastron- een skog-masseuse, die na een zenuwslopende tijdnoodfase je schouders even kan losgooien.

  5. Voor de partijen al eens goed boemelen draagt ongetwijfeld ook bij tot de sfeer. Tot goede partijen daarentegen …

  6. Ik pleit voor de aanwerving van een ( bij voorkeur) kortgerokte psychologe die mentale ondersteuning moet bieden in geval van een nederlaag. Om dit budgetair te doen kloppen kunnen we bv. de geldprijzen voor het KK afschaffen.

  7. Ik pleit voor de aanwerving van een bij voorkeur langgebroekte jerome die je een goede koek op je … geeft als je verliest. Niks budgettair, zelf betalen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *