Veel belangrijke partijen stonden gisterenavond op het programma van het clubkampioenschap.
In de hoogste afdeling was er de topper tussen Alain en Pascal. Alain won in het middenspel een pion, maar vervolgde daarop met het sterk lijkende maar waarschijnlijk minder goede Tc7. Het was al tegen eenen toen beiden remise overeenkwamen. Ondertussen had Patrik als laatste in de stand verrassend maar verdiend gewonnen van Ricky in een spectaculaire partij. Lino moest dan weer met 2 pionnen minder het onderspit delven tegen Roger. De strijd voor de titel ligt daarmee weer helemaal open: Ricky, Pascal en Nikolaas zullen tot de laatste ronde moeten vechten voor de kampioenstitel._LEESMEER_

Minstens even spannend wordt het in reeks 2. De topmatch tussen Frank en Tobias eindigde in remise. Daardoor staan Frank en Richard zij aan zij aan de leiding, gevolgd op een half puntje door Tobias. Onderaan in het klassement versloeg Wim Eddy na een wilde match.

In derde reeks deed Quinten de beste zaak, zonder dat diens aanwezigheid daarvoor nodig was. Concurrent Jef moest immers de duimen leggen tegen Guy. Quintens voorsprong begint aanzienlijk te worden. Onderaan voerden Jef en Marcel een lange strijd die in Marcels voordeel werd beslist.

In vierde reeks kwam een einde aan de zegereeks van Dries na een nederlaag tegen Gert. Dries blijft weliswaar op kop.

In vijfde afdeling blijft Frank aan kop dankzij een forfaitoverwinning. Luc versloeg Heidi en Johan en Jan deelden de punten.

Volgende week: Blitzcriterium!

4 reactie op “Patrik en Gert verslaan leider”
 1. Ik deed (in een slechte stelling) een speculatief offer. Was voor iemand van mijn niveau onmogelijk om uit te rekenen maar ik was zo benieuwd dat ik het erop waagde (ook al omdat de stelling toch niet zo fameus was voor mij) en ja hoor, Dries speelde ergens te voortvarend wat hem de dame voor een stuk kostte. Winnen is steeds leuk maar anders dan met een blunder is nog leuker.

 2. Gert, je artikel is echt wel verkeerd.Het zou zo moeten zijn:
  Ik deed (in een moeilijke stelling) een uitgekiend offer. Was voor iemand van zijn niveau onmogelijk om uit te rekenen daarom deed ik het dus (ook al omdat de stelling toch glad gewonnen was voor mij) en ja hoor, Dries speelde ergens te voortvarend wat hem de dame voor een stuk kostte. Winnen is steeds leuk en zeker met een blunder is nog leuker.

 3. “Winnen is steeds leuk maar anders dan met een blunder is nog leuker.”

  “Winnen is steeds leuk en zeker met een blunder is nog leuker.”

  En nu ik …

  Winnen is steeds leuk maar als je er niet voor moet spelen is het nog leuker.

  Hmm… zoek de fout.

 4. Weet niet van wie de comentaar komt over de partij tegen Pascal maar Tc7 is wel degelijk de winnende zet !! alleen moet wit na Pg2 van zwart Naar d2 met zijn koning ipv d1
  en wit is meer dan een uur vroeger thuis dan met een punt op zak 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *