Pawn Sacrifice

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

okt 28, 2015 136 views

Wie dacht dat met de uitstap naar Wijk Aan Zee (waar u zich nog steeds voor kan inschrijven) het laatste event in het kader van 50 jaar SKOG was vastgelegd, heeft het mis. 

Op vrijdagavond 27 november gaan we gezamelijk in Metropolis kijken naar de film 'The Pawn Sacrifice'. Wie gisteren op de club was, kon de filmposter al bekijken. Via Youtube kan je de trailer al bekijken.

In het aangrijpende waargebeurde verhaal Pawn Sacrifice volgen we de schaaklegende Bobby Fischer (Tobey Maguire) die ten tijde van de Koude Oorlog het op moet nemen tegen Russische Boris Spassky (Liev Schreiber). Terwijl de hele wereld toekijkt speelt Fischer niet alleen een wedstrijd tegen Spassky, maar ook tegen zichzelf. De druk van de wedstrijd is hoog en Fischer moet zich bewijzen…

_LEESMEER_

Wie mee wil gaan, mag een berichtje sturen naar info@skoudegod.be met het aantal personen. Plaatsen zullen vanuit de club geboekt worden, zodat we allemaal gezellig bij elkaar kunnen zitten.

Twee leden kunnen de film gratis bijwonen. De eerste twee Skoggers die in hun e-mail het antwoord zetten op onderstaande vraag, winnen een ticket.

De WK-match in 1972 tussen Spassky en Fischer was een van de hoogtepunten uit de schaakgeschiedenis. Weet jij wat de einduitslag was?

2 reactie op “Pawn Sacrifice”
  1. Ondertussen zijn de twee gelukkigen bekend. Wim Van Den Broeck en Jan T’Sas wisten dat Fischer de match met 12,5 – 8,5 had gewonnen. Proficiat, heren!

  2. Gary Kasparov heeft weer een nieuw boek gescheven,nl.´´Winter is coming´´ is de oorspronkelijke titel,vertaald wordt dat dan : ´´Het wordt winter,de vergeten lessen van de Koude Oorlog.´´Het boek telt 312 blz.en kost 19,99 €(e-boek kost 14,99 €).Boek is vertaald door Mariella Duindam en Fennie Steenhuis.Atlas Contact.het boek verhaalt hoe Poetin zijn macht vergaarde en nog vergaart en behoudt.Kasparov pretendeert o.a. dat na het einde van de Koude Oorlog de westerse leiders hun morele principes opzijgezet hebben om Poetin te vriend te houden.
    Meer valt er te lezen op blz.L7(Standaard der Letteren) in ´De Standaard´ van vandaag 6 november 2015.
    Aanbevolen lectuur,dunkt ons.
    Patrik.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *