In de eerste reeks was het dinsdag voor het eerst in een lange tijd nog eens full house.

Allereerst kreeg Daniel Luc tegenover zich, Luc beantwoordde d4 met e6 en de partij draaide uiteindelijk uit op zo’n chaotische Winawer French. Het liep echter al vrij snel mis voor de zwartspeler en op de 16dezet moest Luc dan ook opgeven.

Tobias en Yannick speelden een onderling toch niet onbelangrijke partij, aangezien beide spelers toch al een tijdje vechten voor een +50% score in het toernooi._LEESMEER_
Yannick speelde, zoals wel vaker, weer te ambitieus met zwart en had de eindstelling zwaar overschat. Toen deze op het bord kwam, was het duidelijk dat de zaak niet te redden was en moest op zet 17 de duimen leggen.
Tobias herpakte zich dus na 3 verliezen op rij met nu twee overwinningen op de naaste concurrenten en doet dus een goede zaak in de stand.

De derde partij van de avond was Jeroen vs. Dries. De gesloten Siciliaan neigde echter vrij snel in Dries’ voordeel wanneer het centrum open kwam en de druk van de zwarte stukken bleek (ik heb van het einde niets gezien) te groot.
Jeroen staat momenteel op 50% maar heeft nog zware partijen in het verschiet.

Tot slot hadden we de partij van Tony en Pascal.  Dit werd een Engelse opening waar Pascal koos voor een snelle e6 en d5. Tony beantwoordde dit niet op de beste manier en moest toekijken hoe Pascal de ruimte en de activiteit gretig inpalmde.
Het liep fataal af voor de aanvoerder van het klassement en Pascal haalde het volle punt binnen.

Tony voert nog steeds de leiding aan maar Pascal, Dries en Daniel zitten hem nauw op de hielen.
Deze laatste zit in de beste positie met enkele partijen minder gespeeld dan zijn concurrenten.
Er worden, tot slot, bitterweinig remises gespeeld en er komen dus nog aartsgevaarlijke partijen aan na de winterstop!
Haal die schaakboeken dus maar boven in het verlof en ontroest die stalen zenuwen want het belooft een spannende strijd te worden voor het podium!
 

 

Een reactie op “Reeks I: Winterstop”
  1. Inderdaad heel opmerkelijk. Van de 35 gespeelde partijen in reeks 1 zijn er slechts 5 op remise geëindigd. De laatste puntendeling dateert al van 13 november.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *