Bij mijn artikel van gisteren plaatste ik een foto van de zon die schijnt achter de citroenboom aan mijn hotelkamer, een metafoor voor hopelijke verbetering na een zure nederlaag. Ondanks de 1,5/2 vandaag gaat het broddelwerk echter gewoon door.

In de voormiddag mocht ik broddelen tegen een Fransman van 1400 die gelukkig er nog meer een potje van maakte dan ik.

In de namiddag kruiste ik de degens tegen een Puertoricaan van 1650. Er kwam een soort geweigerde Benoni op bord, maar mijn stukken misten weer alle coördinatie. Op zet 14 kreeg ik een remiseaanbod met nog amper een half uur op de klok en een slechte stelling, dat ik niet anders dan kon aanvaarden.

2,5/6 dus, en morgen rustdag. Het is te zeggen: Rapidtoernooi!

6 reactie op “Reguengos de Monsaraz – ronde 5 en 6”
  1. Vooruitlopend op morgen: je volgende tegenstander volgens chess-results is Ishvi Aggarwal, een jongedame van 18, met een ELO van 1765. Laat je echter niet misleiden: tussen september 2019 en november 2023 zat ze al 5 keer ruim in de +1900 (van 1935 tot 1962). In augustus had ze nog 1942, en vervolgens zakt ze bijna 200 punten. Zo’n duik is ook een telkens weerkerend kenmerk. Ze zit nooit lang op haar hoogste niveau, maar ze komt er ten slotte wel elke keer terug. Het is jojo tussen pakweg 1950 en 1750. Vermoedelijk een verraderlijke tegenstander (waarmee ik niets zeg over haar karakter, natuurlijk).

  2. Er is nog een link tussen Mortsel en Reguengos dk Monsaraz. In restaurant Ghandi in Mortsel is één van de suggestiewijnen Monte do Carrapatelo. Veel succes ginds!

  3. Bedankt voor het opzoekwerk, Herman! Handig 🙂
    En straf dat jij dat weet, Ernest! Het is hier inderdaad een gekend wijngebied, althans voor de kenners 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *