Vandaag voor de tweede keer een partij tegen een Indische. Ik had me goed geprepareerd, en we rammelden de eerste 10 zetten snel af. En dan ontspon zich een uiterst boeiend vervolg. In een zeer open stelling koos ik na lang nadenken voor een volledig torenoffer. Het tegenspel in de vorm van een lastige d5-pion ondersteund door 2 sterke lopers leken me de moeite waard om het te proberen.

Het vervolg kan je hier naspelen, maar uiteindelijk ging ik in de fout met 21. Kd1. Ik wist meteen dat 21. Kf1 Dg6 (dreigt Ld3) 22. Kg1 veel beter was. Ik blijf een toren achter staan, maar de stelling is zeer goed voor wit.

Pascal vs Indische meisjes: 0-2. Daarmee kom ik op een teleurstellende 2,5/7.

Een reactie op “Reguengos de Monsaraz – ronde 7”

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *