Vandaag en morgen heb ik de laatste kans om toch nog iets van mijn toernooi te maken, maar dan moet er wel telkens gewonnen worden. De Engelsman vandaag speelt – jawel – de Engelse opening. Lange tijd is de stelling bijna symmetrisch, maar dan kan ik beetje bij beetje voordeel opbouwen door een actiever paard. Uiteindelijk loopt zijn paard vast en is de buit binnen. 3,5/8. Morgen opnieuw een Engelsman. Als het lukt die partij ook te winnen, eindigen we toch nog op 50%. De TPR zal wel gene vetten zijn, maar dat negeren we even. Weet er iemand trouwens of partijen van zo’n internationaal toernooi tot bij de KBSB geraken? Ik vraag het voor mijn elopunten…

In deze stelling speelde ik 32…. Pc3. Wit maakte het me gemakkelijk door 33. Pc1 Lh6 en paardwinst. Na 33. Lf3 had het toch nog wel werken geweest. Veel beter was 32. … a5 geweest en de a- (of b-pion) loopt door.

2 reactie op “Reguengos de Monsaraz – ronde 8”
  1. Geen idee of dit tornooi ook je nationaal ELO kan, euh, “besmetten”, maar op dit moment sta je met je FIDE-ELO op -52,8 en je TPR is 1586 (cf. chess-results). Precies hetzelfde als gisteren, maar die gekke Engelsman van vandaag was blijkbaar een NC (geen ELO), dus die winst (waarvoor proficiat) levert ELO-gewijs nog niets op ook. De Engelsman van morgen heeft wel ELO (1651), maar TPR van 1779, ook weer bedrieglijk. Ik zou zeggen: lap opgeven, dan heb je niet alleen 50% maar krik je ook je ELO weer een beetje op. Veel succes!

  2. Ik vrees dat die resultaten inderdaad doorgegeven worden aan de Belgische bond. Dat is alleszins het geval als bijvoorbeeld Dardha een internationaal toernooi speelt. Wat die stelling betreft zie ik niet onmiddellijk waarom 32. … Pac3 niet goed is. Kan je na 33. Lf3 niet nog steeds a5 spelen? Uitstel is geen afstel en zo…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *