Ricky scoort 11,5 op 14

Avatar foto

DoorJan T'Sas

sep 1, 2010 277 views

Iets minder belangstelling dan gewoonlijk voor de simultaan van de clubkampioen. Bovendien startte Ricky niet supergoed. Karel weefde een net voor de witte dame en in alle pogingen om uit de val te kruipen, liep wit in een fraaie matval. Uiteindelijk wonnen ook Dries en Rudi L., Jef DM maakte remise. Even zag het ernaar uit dat de simultaan lang zou uitlopen (lastige stellingen, nog veel volk aan de borden), maar toen het tempo de hoogte in ging, rijfde Ricky punt na punt binnen. Rudi D, Johan M, Johan K, Sven, Luc W, Paul V, Frank, Andrej en Ghislain verloren. 11,5 op 14 is een mooie score. Goed gedaan!

_LEESMEER_

Allicht had de ‘nevensimultaan met blinddoek’ van IM Jan Rooze, op hetzelfde moment in het kleine zaaltje, te maken met de wat mindere opkomst. Jan Rooze, die mee aan de wieg stond van onze club, oefende voor nog meer blindschaak op het Schaakfestival van a.s. donderdag. Carlo (=), Lino (+), Quinten (=) en Tobias (-) maakten het de meester niet makkelijk, er kwamen vier interessante partijen op het bord. Tegen Carlo overzag Jan Rooze stukwinst in de opening, terwijl hij kwaliteitsverlies over het hoofd zag tegen Lino. Tegen Quinten werd het evenwicht nooit verbroken, terwijl Tobias de verzwakkingen van zijn koningsstelling cash betaalde. Vier partijen blind spelen tegen doorgewinterde 1800-ers, je moet het maar doen!

5 reactie op “Ricky scoort 11,5 op 14”
  1. Sterke eindspurt van Ricky. Ik ging om 23u30 door en toen waren er nog steeds 10 van de 14 borden bezig, die allesbehalve duidelijk waren. Aan de toog twijfelde ‘men’ er zelfs aan of hij 50% zou halen.

  2. Pascal,
    is Karel, degene die weeft tijdens een schaakpartij, ingeschreven voor het clubkampionschap?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *