De slotavond van de Zilveren Toren competitie vindt traditioneel met alle deelnemende clubs op één locatie plaats. Dit jaar zorgde ChessLooks voor een vlekkeloze organisatie. Al jaren is deze slotavond niet alleen de (vaak nog erg spannende) apotheose van deze competitie, het is ook de gelegenheid om heel wat collega-schakers van andere clubs te ontmoeten en bij te kletsen. Voor sommige van onze teams was bijkletsen echter niet aan de orde. Zo moest SKOG 3 nog volop aan de bak om het behoud in derde afdeling te realiseren. Er volgt ongetwijfeld nog een gedetailleerd verslag van deze match, maar dankzij een forfaitzege en vooral een nagelbijter van een slotpartij brachten onze poulains dat tot een goed einde. SKOG 3 mocht namelijk niet slechter doen dan SK Noorderwijk en slaagde daar ook in. Beter nog, het won zijn match tegen Geel 2 dankzij een sterk eindspel van eerste bord Herman, terwijl ongeveer onze hele club daarop stond te kijken. Goed gedaan, jongens!

SKOG 4 had de tweede plaats in zijn reeks, en dus ook de promotie, sinds vorige week mathematisch op zak en moest enkel nog voltallig aanwezig zijn om de vereiste bordpunten binnen te rijven. Een nipt verlies tegen Deurne 2 maakte geen verschil meer en leverde zelfs bonuspunten op. SKOG 4 bestaat uitsluitend uit nieuwe SKOG-leden en mag dus extra fier zijn op dit resultaat!

SKOG 2 dacht bij de start van de competitie voor het behoud te moeten vechten, maar beleefde uiteindelijk een zorgeloos seizoen in tweede afdeling. Het nipte verlies tegen Moretus 1 maakte dan ook weinig uit, SKOG 2 eindigt zesde.

In dezelfde reeks bleek SKOG 1 ongenaakbaar, maar toch werd het op de valreep geen maximumscore. Tegen Deurne 1, dat nog moest knokken voor de tweede plaats en promotie, werd het een 2-2 na vier remises. Buitenstaanders zouden kunnen denken dat SKOG 1 z’n buren een pleziertje heeft gedaan met die uitslag, maar op alle borden werd wel degelijk strijd geleverd. Zowel Daniel als Jan en Dries hadden op een bepaald moment betere stellingen, maar die werden niet omgezet in winst. Toegegeven, we drongen ook niet echt aan toen de remisevoostellen kwamen, laten we dat maar aan decompressie wijten. Hoe dan ook hebben we er een prima competitie opzitten.

Volgend seizoen zullen SKOG 1 en 4 zich zullen moeten bewijzen in een hogere afdeling, maar dat maakt de uitdaging natuurlijk interessanter.

2 reactie op “SKOG 1 en 4 promoveren, SKOG 3 is gered”
  1. Niet dat het veel belang heeft: ik zat op bord 2, op bord 1 had Lucas zijn partij al een stuk eerder met een meer dan fraaie winst afgewerkt.

  2. “SKOG 1 en 4 promoveren, SKOG 3 is gered”
    Kortom: een topseizoen voor de Oude Goden 🙂
    Mooie foto van de beslissende fase: 7 ernstige mannen die positieve vibes geven aan Herman. Dat eindspel kon niet misgaan… 🙂

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *