SKOG 2 wint topmatch

Avatar foto

DoorJan T'Sas

nov 23, 2008 171 views

Met een 2,5-1,5 zege tegen Chesspirant 1 won SKOG 2 met het kleinste verschil de topwedstrijd tegen de leider.  Omdat naaste achtervolger Mechelen met ruimere cijfers won, blijft SKOG 2 op de tweede plaats staan. Volgende ronde mogen beide ploegen onder elkaar voor de eerste plaats spelen! Minder goed verging het SKOG 3, dat kansloos verloor tegen Beveren 1, nochtans een plaats lager in de rangschikking. Onze eerste ploeg verloor met 2-4 tegen Overpelt, vorig jaar nog tweede in de competitie in derde. Qua Elo had onze ploeg ditmaal iets meer, maar met een half op drie op de laatste drie borden moet de nederlaag vooral daar worden gezocht. SKOG 5, ruim aan de leiding in zijn reeks, vaagde opnieuw de tegenstand weg: 4-0 tegen het vierde gerangschikte Overpelt 4. Onze jongens mogen stilaan aan titelambities beginnen denken, maar de weg is natuurlijk nog lang. SKOG 4 speelde gelijk tegen Overpelt 2. SKOG 6 verloor met 1,5-2,5 van het voorlaatst gerangschikte Willebroek 1.

10 reactie op “SKOG 2 wint topmatch”
 1. Niet 3,5-2,5 hoor ! wel 2,5-1,5
  Dit proza is waarschijnlijk geschreven door een speler van 3e Nationale !!

 2. er zijn voor ploeg 5 toch nog enkele serieuze mede kandidaten. Zie maar naar de elo van Borgerhout 6 en Rijke Vorst. Als we die ploegen gehad hebben kunnen we misschien beginnen dromen. Nu nog even met de voetjes op de grond blijven.

 3. Mechelen is ons toch nog voorbijgestoken, maar die hadden een zwakke tegenstander, het is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar het lijkt een spannend gevecht te worden aan de top.

 4. Grappig ! Want tegen wie moeten we nu de eerstvolgende keer ? Juist … Mechelen 2. Dat is dus opnieuw de 2e (wij) die tegen de 1e spelen, alleen is het ditmaal een andere leider.

 5. Wij reizen met 5 ploegen naar de Mechelse ! Kunnen wij geen busje huren voor 22 man + supporters en vrouwen? Eén BOB, een droom. En wat gaat die Skog 4 zich eenzaam en verloren voelen in dat barre Schoten ?? Als daar een eenzame exsovjetter zit zal het rap toogwerk worden voor Gert, LP geeft zichzelf toelating om met zwart rap remise te maken, Jef staat voor een lijdensweg die pas ophoudt tegen kwart voor acht en Patrick moet de meubels redden, wat voor een ploeg is me dat ?? Zullen wij het wel weer moeten doen, met Skog 2 en met Skog 5. ’t Is maar hoe ge ’t bekijkt. En kunnen wij tenslotte eens geen sterkere tegenstanders vinden voor Hendrikje of moet dat schaap nog wachten tot volgend jaar om eens te kunnen verliezen ? In 4e Nationale dan waarschijnlijk …….

 6. op vragen 2 en 3:
  een ploeg die zich niet te beroerd voelt om, zonder bus, supporters, zwaantjes-escorte en veel tamtam, en blijkbaar zonder de morele steun van sommigen, ten strijde te trekken; en de ontmoeting waardig weet aan te gaan, en deze weet te bezegelen met duidelijke 4-12 cijfers.

  op vraag 4:
  HD kan, net zoals zijn broer al eerder, ingezet worden in een hogere reeks; misschien om SKOG2 te versterken?

 7. De Grote Volksverlakker uit ploeg 4 die hier op het Forum als een pauw rondwaarde, zijn prestaties en die van zijn ploeg de hemel inprijzend, vergat er volledigheidshalve wel even bij te vermelden dat de tegenstand in Schoten gemiddeld rond de …. 1160 elo lag !! En mij en vele lezers die verkeerdelijk dus eerst dachten dat hij op bord 1 zou gewonnen hebben van Kris Tielens, op het verkeerde been zette ! Wat een lef. Allez, toch proficiat ploeg 4.

 8. Klopt, we hebben Luc morele bijstand moeten verlenen toen hij afgepeigerd met agonisch gelaat de toog bereikte. Tot dan waren de activiteiten/gespreksonderwerpen geweest : de WB-cross, de nieuwe buren van Jef en het verbod op 1. kerststalletjes in gebouwen van openbare besturen 2. kruis op Sinterklaasmijters.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *