De laatste ronde van de Interclub leverde twee van onze zes ploegen een podiumplaats op: SKOG 3 werd fraai tweede in zijn reeks, SKOG 1 eindigde derde. Voor SKOG 3 was de opdracht eenvoudig: winnen van co-leider Woluwe en hopen dat die andere leider, Crelel, punten zou laten liggen bij het vierde gerangschikte Epicure. Onze ploeg won overtuigend met 3-1, maar ook Crelel deed wat het moest doen, meteen goed voor de titel in 4de D. _LEESMEER_

SKOG1 verzekerde zich van een mooie derde plaats na een zuinige 3,5-2,5 winst tegen hekkensluiter Geel. Ook SKOG 2 won, van Paul Van Herck. Enkele weken geleden begon het er even benard uit te zien voor onze tweede ploeg in vierde, maar met 11 punten eindigt de ploeg nog vlot in de middenmoot. SKOG 4 speelde gelijk, SKOG 5 en 6 verloren en eindigen eveneens in de middenmoot. Daarmee zit een al bij al vlot verlopen IC-seizoen erop en kunnen we al aan de zomertoernooien beginnen denken. Als het weer tenminste mee wil…

17 reactie op “SKOG 3 net geen kampioen”
  1. De kbsb eindrangschikking is opgesteld met een uitslag vermeldende dat skog 4 (5e afdeling G) gisteren zou verloren hebben van Geel met 0.5-3.5 in plaats van 2-2 (8-8) gelijk gespeeld te hebben. Dit zou bij de kbsb moeten rechtgezet worden, voor de statistieken. Wie kan hen daarover interpelleren ?

  2. De gemeenschappelijke eindronde voor de IC van de hoogste afdeling wordt komende zondag gespeeld… in Wirtzfeld. We duimen mee voor het behoud van Deurne.

  3. Hoera, dank u wel, de statistieken hebben ook hun rechten, en hoe anders zouden we langszij hebben kunnen komen met ploeg 5 die ons in het diepst van ons hart voor schut zette na een door hen toevallig behaalde 4-0 overwinning halverwege het seizoen, zie de verslagen van die periode. Zij en wij eindigen nu broederlijk naast elkaar met elk 9 MP en elk 76 BP !! Mooi, maar vooral een dikke proficiat aan ploegen 3 en 1 en ook aan 6 met een typische niet 4-0 nederlaag tegen de sterkste ploeg van de 5e afdeling !

  4. Carlo, De jeugdploeg, SKOG 6, eindigde daarentegen met 10 MP,…

  5. Opmerkelijke statistiek: hoewel SKOG 3 tweede eindigde in het klassement variëren de individuele scores slechts tussen 56% en 65%. Ge zou denken dat er één of twee veelscoorders moeten zijn om zo hoog te eindigen, maar dat is dus blijkbaar niet noodzakelijk. Hetzelfde geld ook voor ploeg 1, die derde eindigden met als hoogste individuele score 68% was (voor Jan).

  6. Veelscorers zijn inderdaad niet nodig. Gewoon doen zoals wij : afzonderingen op zaterdagavond, geheelonthouding tijdens de week voorafgaand een IC-ronde, regelmatig tot een stuk in de nacht met kaars en bril openingen bestuderen, zwemsport en profielen opmaken van de tegenstanders. Hopelijk wordt onze voorbereidingswijze volgend seizoen gecopieerd door de andere SKOG-ploegen.

  7. Welja, ik ga regelmatig zwemmen met mijn kinderen. Terwijl zij in de wangetjes geknepen worden door bomma’s, trek ik mijn baantjes. Allemaal in functie van het schaken.

  8. Nog 20′ te spelen. Er is nog één partij bezig, van de acht. Stand 3.5-3.5 Daniel heeft K+T tegen K+T+2p (f en h). Als hij verliest degradeert Deurne, bij remise zakt Zottegem. Gezellig is anders, terwijl heel Belgie naar je zit te kijken. Come on Daniel, go go.

  9. Ik hang al de hele dag gekluisterd aan mijn scherm. O zo spannend! Daniël wordt ofwel de held van de dag, of zal heel slecht slapen vannacht…

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *