DT Leuven 4 is een damesploeg, in Holland zeggen ze een meidenploeg.

Gisteren was er toch één mannelijk exemplaar in hun selectie geslopen zeker, op bord 4, en die bestond het om met zijn schamele 1280 elo te winnen van Benny, die een verkeerd plan volgde.  Als Benny niets doet met zijn stelling, bijvoorbeeld koning heen en weer speelt, is het volgens mij remise.  Even later won ik, in redelijk sierlijke stijl van Clara Van Hille, ex jeugdspeelster van Schoten Schaakkring, een club die ten onder is gegaan.  Nu ze voor Leuven speelt vermoed ik dat ze daar op kot zit.  Jan V geraakte niet voorbij de remisebarrière, en Gert hield ook de remisehaven in zicht, met een pion minder tegen Antonia Simek, een jonge vrouw tegen wie ik op 15/8/21 remise speelde in het BK te Brugge.

Leuven had gemiddeld 100 elo minder, en dus is een 2-2 niet direct een fantastische uitslag, concurrent 666 won, opnieuw met het kleinste verschil en dank zij hun eerste bord van 2000 plus.

We blijven 2e in de rangschikking.  Op 16 april spelen wij bij hen in Luik, het lijkt dat de titelstrijd die dag op het spel zal staan.  Hopelijk struikelen we onderweg niet pardoes op ons gezicht.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *