Het opvallendste resultaat kwam van SKOG III: Jan V, Quinten, Nikolaas en Tobias verpletterde de titelkandidaat met 3,5-0,5. Ook SKOG I nam een prima start. Dankzij overwinningen van Nils, Stijn en Lino kon ook deze ploeg tegen een titelkandidaat winnen (3,5-2,5). Ook SKOG IV (winst van Carlo en Jef) en V (winst van Wout en Oleg) wonnen hun match. Minder goed verging het SKOG II. Jeroen en Andrej konden met 2 remises de meubels nog enigszins redden. In SKOG VI kon enkel Ramses winnen met een klein verlies tot gevolg.
Alle details

10 reactie op “SKOG III start met stunt”
 1. Er is een nieuwe puntentelling jongens! Vergeet die nullen, halfjes en enen! Drie,twee,een en nul, daar gaan we!

 2. nul bestaat niet meer om een of andere bizarre reden.

 3. Ik heb het gemerkt. Ik moet de automatische puntenberekening nog aanpassen. Wist iemand dit op voorhand?

 4. Nee. Ergens gelezen dat het de forfaits zou tegengaan. Dit is betwijfelbaar. De bestraffing met punten kan wel resulteren in strengere huisregels binnen de clubs.
  Op een schaal van 1 tot drie blijft 2 voor een remise natuurlijk hetzelfde als 0.5 op schaal 0-1. Even wennen toch !
  Enorm opgelucht toen ik vannacht nog las dat Carlo won. Ik ben het afgebold (uit teleurstelling over m’n eigen partij) een kwartier na het remiseaanbod van Bockaert, een Aalteraar waarmee ik twee jaar geleden nog meedeed aan het Aeroflot. Op het eerste zicht zag het er vrij gelijk uit doch Carlo zal wel met reden remise geweigerd hebben. Zelf te ontgoocheld om nog langer te blijven. Een 1450 speelde werkelijk goed tot sterk in opening en middenspel. Met veel geluk kon ik twee pionnen achter in een paardeindspel remise houden. Patrick verloor snel een toren en Jef speelde een korte geconcentreerde partij. Als vierde in de stand en relatief hoge ploegelo liggen we nog steeds in de race om de titel in 5D 🙂

 5. De nieuwe uitslagen staan er bij op de Interclubpagina. Er is trouwens een eenvoudige formule om de oude berekening te vertalen naar de nieuwe:
  nieuw=(2xoud)+aantal borden-aantal forfaits.
  Als je dus 2,5-1,5 gespeeld hebt volgens de oude berekening wordt dit in de nieuwe: 2×2,5+4-0=9 en de tegenstander 2×1,5+4-0=7. 9-7 dus.

 6. @ Quinten:
  Aan mijn partij was ook niet veel te beleven. Mijn tegenstander was een kwartier te laat en om 15u30 was het al afgelopen. Ondertussen was er hoegenaamd niets gebeurd: wit speelt een passieve opening (e4, Pf3, Le2, d3…), neemt geen enkel risico en ruilt bij elke gelegenheid zoveel mogelijk stukken. Zelden zo’n saaie partij gespeeld.

  @ Pascal:
  Misschien ook een reactiemogelijkheid invoeren voor de IC verslagen?

  @ Quinten:
  P.S. Het is Nikolaas i.p.v. Nicolaas.

 7. euhm… Oleg speelt niet in ploeg 5 he.

  4-0 mooie uitslag van onze ploeg, ondanks het feit dat we tegen waarschijnlijk de zwakste ploeg van de competitie moesten

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *