Tijdens de vierde ronde van de IC-competitie waren er heel wat tevreden gezichten te zien onder de Skoggers. En terecht! Ploegen 1, 2, 3 en 6 wonnen en SKOG 5 speelde gelijk. Enkel SKOG 4 verloor, maar het eloverschil was dan ook heel aanzienlijk. Het ziet er naar uit dat het voor alle ploegen een rustig jaar wordt. Geen ploegen in degradatiegevaar en geen ploegen die meespelen voor de reeksoverwinning, al moet er hier en daar wel een top-3 inzitten.

11 reactie op “Sterke thuisronde IC”
 1. @Carlo, in reactie op je verslag: Zowel Dries als ik waren er nog tot de laatste minuut, hoor. Maar dat zal Bart in zijn concentratie niet gezien hebben. En onze ploegkapitein moest nog naar Gent rijden, anders blijft die altijd tot iedereen zijn partij heeft afgewerkt. Proficiat met je verjaardag, Bart!

 2. Nu dan ok, des te beter, maar ik vertel alleen maar na wat Bart me zelf kwam vertellen hoor, aan de toog.

 3. Bericht aan grootmeester Patrick B. : Patrick, proficiat, je had gelijk, jouw voorgestelde Pg6 (ipv mijn Ph5) won; ik kom tijdelijk een toren achter maar Pe7+ nadien is redelijk vernietigend. Mijn Pxg7, de consequentie van Ph5, wordt ook door Fritz gekozen maar zadelt me hoedanook op met een verloren eindspel.

 4. @ gert: ik denk dat ge iemand anders in de toiletten zult gezien hebben, want ik had veel te veel werk aan mijn bord… Misschien te veel gedronken?

  @ pascal: ik heb niet opgemerkt wie er allemaal nog was. er waren wel momenten dat het 1-3 was in de speelzaal wat het aantal spelers betreft, waardoor ik de zaal eigenlijk niet kon verlaten. ik was dan ook heel blij dat Carlo ineens met een Vedett kwam aandraven 🙂 na de partij aan den toog, was er in elk geval niemand meer van ploeg 1 te vinden.

 5. Natuurlijk niet, Bart, was uiteraard maar een flauw grapje. En ik kon ook maar één Westmalle drinken want ik had beloofd aan mijn kroost om niet te blijven ‘plakken’. Mensen met vrouw en kind(eren) kunnen dat nu eenmaal minder. Men zou trouwens beter het Fischer-tempo invoeren voor IC op zondag. Proficiat voor uw zege, het was me wel een raadsel waarom hij niet inging op het remisevoorstel.

 6. @Gert: ik denk dat Barts tegenstander alle redenen had om door te spelen. Het eindspel leek me immers niet zo eenvoudig om remise te houden, en daarenboven hingen de matchpunten af van de uitslag van de partij.

 7. Now I see .. Ook al had Barts tegenstander nog 2 lichte stukken op het bord, met een toren kan men vele valletjes spannen.

 8. Ik denk dat het vooral met L+P is, dat men vele valletjes kan spannen 🙂
  Maar Bart heeft er zich dus prima tegen verweerd.

 9. Barts tegenstander moest wel doorspelen, hij kon nog een punt uit de brand slepen voor zijn ploeg.

 10. @ jan: Die toren + vrijpion was de enige mogelijkheid. Pionwinst ging niet, want dat liep mat of kostte een kwaliteit.

  @iedereen: het eindspel was waarschijnlijk potremise (als ik met wit – zoals vaak – geen winstpoging onderneem tenminste). Zwart wilde inderdaad nog een winnen om 3-3 te maken, waardoor hij in de fout ging en ik mijn toren terug kon ruilen voor de twee lichte stukken en een gewonnen eindspel. Eindspel was niet makkelijk, want loper + paard kan dodelijk zijn als de toren te dicht in de buurt van de koning staat.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *