Ik zei gisteren dat het “morgen”, dus vandaag, van start zou gaan, maar er wordt pas vanaf morgen gespeeld (en zoals u weet: het morgen van gisteren is het gisteren van morgen). Welke formaliteiten vandaag dan worden afgehandeld – het officiële begin is immers 15 januari – wordt kennelijk niet de moeite van het toelichten waard geacht, want ik vind het nergens terug. Wel lees ik dat Daniil Dubov te elfder ure heeft afgezegd (iemand in z’n naaste omgeving testte positief op corona) en vervangen wordt door Alexander Donchenko. Die kende ik zelfs nog niet, maar het is een Duitse (weliswaar in Moskou geboren) GM van 22 jaar, 2668 ELO en hij is 72ste op de wereldranglijst. Daarmee laat hij nog twee andere deelnemers, Grandelius (2663, 78) en Tari (2625, 156), achter zich (en die kende ik al wel …).

PS Kandidaten voor ons 3de VIERTALLENTORNOOI: kijk ook nog eens naar twee berichten geleden en schrijf in!

Een reactie op “Tata Steel Chess 2021 Addendum”
  1. Eerste ronde vanaf 14 uur vandaag (16/01) te volgen op de livestreampagina van de Tata Steel Chess-site (https://tatasteelchess.com/live-stream/). Met meteen al de confrontatie tussen Carlsen en jong geweld Firouzja, die vorig jaar na 8 ronden aan de leiding stond (met Caruana) en dan drie keer achter elkaar verloor: van Carlsen, Caruana en Anand. Benieuwd wat de knaap van 17 deze keer uit de mouw schudt!

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *