Terwijl SKOG I zich kranig verweerde in de ZT tegen een ijzersterk Borgerhout, vochten Skoggers onderling enkele belangrijke partijen uit voor het clubkampioenschap. In reeks 1 viel vooral de knappe remise van Wim tegen René in het oog. René blijft aan kop, maar Nikolaas en Pascal volgen op korte afstand. Met nog een reeks onderlinge partijen in het vooruitzicht, kan het nog spannend worden.
Minder spannend wordt het in reeks 2. Door de nederlaag van Carlo tegen Patrik (spectaculaire partij!) lijk niemand nog in staat de Lino van reekswinst te kunnen houden.
In derde reeks leek Gert af te stevenen op vlotte reekswinst, maar na een vroege  blunder tegen Jef is dit nu allesbehalve zeker. Bart en Jonathan wonnen immers wél en krijgen terug alle kansen.

In de Skotto springt Lino vanuit het niets naar de eerste plaats dankzij een goede gok op de verrassende winst van Jef op Gert.

Een reactie op “Terug spanning in reeks 3”
  1. Ja, erg wat me overkwam … een hele partij goed geconcentreerd en geïnspireerd gespeeld tot ik vergat een aangevallen toren te verzetten. Dit gebeurde rond middernacht dus is er eerder sprake van een late blunder dan een vroege blunder 🙂

    Op het moment van de blunder heb ik 2 pionnen voorsprong, zelf een solide pionstructuur en druk op de witte centrum. Even staan lullen met Ghislain en Rudi over mijn goede gok in de Skotto (winst voor Rudi waarvoor ik hem uitgebreid feliciteer), ik zet me neer en antwoord à tempo Jefs zet. Compleet vergeten dat ik na Jefs ruimingszet eerst mijn toren in veiligheid moest brengen .. al 5 zetten lang moest ik daarmee rekening houden.

    Het KK ziet er plots slecht uit maar al bij al zijn 2 verliespartijen tot dusver een eerlijke meting van mijn prestatie : tegen Willem en Frank stond ik immers verloren maar won toch, al mijn andere partijen ben ik nooit in gevaar geweest of verknoeide ik zelf.

    Pleister op deze wonde is dat we vanaf augustus met ons gezin voor 2 jaar naar Cambridge verhuizen en dat ik mijn eventueel ticket voor het KK reeks 2 niet had kunnen verzilveren. Lijkt me toch wel gevoelige informatie voor de 3de, en misschien 4de, in de stand 🙂

    Doeme doeme doeme toch ….

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *