"The Queen's Gambit", de Netflix- reeks over het schaakwonder Beth Harmon, staat nog maar één maand online en is nu al maar liefst 62 miljoen keer bekeken. Daarmee is de Netflix-reeks de best bekeken serie ooit.

De reeks is gebaseerd op het gelijkaardige boek van Walter Tevis uit 1983.  Het (fictief) verhaal gaat over het leven van wees en schaakwonder Beth Harmon. Ze is vastberaden de beste schaker van de wereld te worden, maar kampt op haar weg naar haar droom met een alcohol -en  drugsverslaving. Het verhaal speelt zich af in de jaren vijftig en zestig.

Check VRT Nieuws

Zijn er Skoggers die al eens hebben gekeken?

 

5 reactie op ““The Queen’s Gambit” zet iedereen aan het schaken”
  1. Pawn sacrifice was al een heel goede en schaakgetrouwe film, The Queen’s Gambit is een geweldig schaakreeks. De makers zijn geadviseerd door Kasparov, die niet alleen geschikte partijen zocht, maar ze ook hier en daar bijstuurde voor het scenario. Verder: goede acteerprestaties, geweldige sixties en seventies look en een verhaal dat het schaken tegelijk overstijgt. Heel goed gedaan! Het is godgeklaagd dat alle schaakclubs plat liggen momenteel, want er is blijkbaar een grote vraag naar borden, stukken en clubschaak.

  2. Heel leuke reeks ook voor de niet schaker leuk om naar te kijken een aanrader voor iedereen !

  3. Bij de denksportkampioen meld Ben dat er vertraging kan zijn bij bestellingen wegens de grote vraag ten gevolge van The Queen’s Gambit …..

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *