Het is de week van de beslissingen. Gisterenavond moest die vallen in de tweede afdeling van het clubkampioenschap. Frank leidde met een half punt voorsprong op Tobias. Tobias won echter in 11 zetten van Eddy, waardoor de druk voor Frank steeg. Hij was in de overtuiging dat hij moest winnen vanwege mindere scheidingspunten (was dat wel zo?), en ging daarom een gelijkopgaande partij forceren tegen Carlo._LEESMEER_
Carlo kreeg de kans om zijn 2 torens op de 6e rij te plaatsen en daarmee de baan vrij te maken voor een beslissende vrijpion.  De eerste verliespartij voor Frank, die hem meteen de titel kost. Tobias verloor geen enkele keer, maar speelde maar liefst 10 keer remise. Proficiat Tobias! Welkom in reeks 1.

Voilà, het clubkampioenschap zit erop. Hier en daar was het spannend, hier en daar zagen we een forfaitpartij maar vooral  hadden we vele dinsdagen schaakplezier! Voor de één werd het tijd voor de andere mag het blijven duren. Afspraak in september voor het nieuwe seizoen.

En volgende week alle remmen los in het blitzcriterium!

Einduitslag clubkampioenschap 2009-2010:
Reeks 1
1. Ricky
2. Nikolaas
3. Alain

Reeks 2
1. Tobias
2. Frank
3. Carlo

Reeks 3
1. Quinten
2. Herman
3. Guy

Reeks 4
1. Dries
2. Patrick
3. Gert

Reeks 5
1. Bart
2. Frank
3. Rudi

7 reactie op “Tobias winnaar tweede reeks”
  1. Volgens mij had Frank aan remise genoeg om minstens testpartijen te mogen spelen.

  2. Knap Tobias! Een beetje dezelfde taktiek als Nikolaas: proberen remise te houden met zwart en het verschil maken met wit. Hun aanpak is simpel, maar blijkt wel te werken!

  3. Hoezo, Nikolaas is toch geen kampioen geworden ? Te veel stoofvlees gegeten Wim ?:-)
    Ja, proficiat aan alle winnaars. Die tweede reeks was echt wel een killerreeks. Zelfs de nestors (nestoren?) Carlo en Richard spraken nog een duchtig woordje mee in de titelstrijd.

  4. Gert, schijn bedriegt. Ik heb exact 6 op 12 gescoord, plus twee partijen ongewild in de schoot geworpen gekregen. Met de titelstrijd had ik de hele competitie niets te zien, behalve dat ik de allerlaatste partij, tegen Frank, (m.i. verdiend) gewonnen heb, wat hem wel de titel kostte natuurlijk.

  5. Gert, ik had het wel over vorig jaar! Nikolaas heeft toen ook zo gespeeld: met wit proberen te winnen, met zwart proberen remise te spelen. ’t Zal in de familie zitten :-).

  6. OK. Volgend jaar pas ik die strategie dus ook toe teneinde kampioen te spelen in mijn kelderreeks 🙂

  7. Proficiat, Tobias! Betekent dit broedermoord in reeks 1 volgend jaar of een salonremise?

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *