Toernooinieuws

Avatar foto

DoorPascal De Kaey

apr 22, 2010 268 views
4 reactie op “Toernooinieuws”
  1. Gisteren was het weer zover : 1 mei tornooi in Schoten. Zeer goede organisatie en prijs voor iedereen. Maar ook hier weer : 5/9 was niet genoeg voor een ratingprijs -1700 (twee mensen hadden een betere TPR). Voor ratingprijzen willen organisatoren (arbiters?) de centen niet delen, voor de hoofdprijzen doet men dat wel. Respectloos tegenover ‘de kleine schaker’ vind ik dat. Maar goed, ik heb me inmiddels wel al geamuseerd met de lectuur van ‘Zeg maar Jef’, een boek over Jef Braeckevelt, ploegleider in de wielrennerij en thuis van vele oorlogen.

  2. Ik zie Gert’s berichtjes altijd dubbel, en ik heb nog maar één bolleke gedronken. Waarschijnlijk stuurt hij ze 2 keer om de anderen te beletten in Laatste Reacties te staan.

  3. Gert, het feit dat de ratingprijzen niet worden gedeeld, stond al vast voor het toernooi (dit stond op hun flyer). Voor beide formules (prijzen delen of niet) zijn argumenten. De arbiter heeft daar niets aan te zeggen, dat is een beslissing van het toernooicomité.

    Carlo, ter info: het is “Gerts berichtje”, zonder weglatingsteken.

  4. Beste Wim, ik wist dit natuurlijk op voorhand ; ik ga nooit naar een tornooi zonder dit goed na te kijken. Ik heb er al aan gedacht om niet meer aan die tornooien mee te doen maar mijn liefde voor het schaken is (meestal) te groot. Alleszins, als er twee tornooien op dezelfde dag worden gehouden – de een met deling van prijzen, het andere zonder deling – dat weet ik rap waaraan ik meedoe. Ik heb moeite met dat ene argument dat zegt dat ‘zoveel verschillende enveloppes maken’ een hels werk zou zijn. Voor de grote spelers is dat blijkbaar minder inspannend. Dat te moeten horen vind ik zelfs kwetsend.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *