16 man, 8 teams en 7 ronden dat was het recept voor een spannende avond doorgeefschaak. Met nog 1 ronde te spelen stonden 4 teams samen aan de leiding met 4/6: Roger/Peter, Stijn/Bart, Pascal/Kenneth en Wim/Luc. In de laatste ronde overzag Luc echter een eenvoudige mat van Alex terwijl de andere drie leiders wél wonnen. Met z’n drieën ex-aequo dus, en om toch een winnaar te bepalen werd er een tie-break gespeeld, met 5 minuten op de klok._LEESMEER_ Pascal/Kenneth verliezen daarin de eerste partij tegen Stijn/Bart, maar winnen de volgende tegen Roger/Peter. In de derde match winnen Roger/Peter tegen Stijn/Bart zodat elk team 1 partij won en verloor, en de drie teams dus nog steeds gelijk staan. Een tweede tie-break-ronde dus: Pascal en Kenneth winnen nu wél van Stijn/Bart en dankzij een onverwachte mat met loper en paard ook de match tegen Roger/Peter. In de strijd om de tweede plaats winnen Stijn/Bart nog de laatste match.
Onze ‘alternatieve’ avond was dus weer heel leuk, en vooral superspannend!

Volgende dinsdag is het de kwalificatieronde van de Beker Adams, maar vermits er net geen 32 deelnemers zijn, is iedereen sowieso gekwalificeerd voor de eerste ronde op 22 april. Iedereen kan dus vrij spelen in een neventoernooi, doorgeefschaak, blitz of ander leuks!