Het is nog wachten op de officiële einduitslag van het Belgisch Jeugdkampioenschap maar we kijken toch al even terug op een meer dan geslaagd toernooi voor onze 4 Skoggers. Bij de -10-jarigen speelde Hendrik de pannen van het dak. Het zag er lang zeer goed uit maar de verliespartij in de voorlaatste ronde deed hem uiteindelijk de das om. Hendrik wordt uiteindelijk vice-kampioen met een duizelingwekkende score van 7,5 uit 9. Zijn broer, Benjamin, is ongetijfeld de ongekroonde remisekoning van het toernooi, behaalde daarmee 5/9 en een toch mooie 19e plaats op 58 deelnemers. _LEESMEER_Jeroen speelde bij de -18 een prima toernooi. Hij begon al met een sterke remise tegen de elofavoriet, en eindigde uiteindelijk op een 11e plaats met 5,5/9. Maar hét toernooiresultaat kwam van Nils. Op Schaakfabriek had de Gokchinees zijn geld niet op hem ingezet, maar Mortsel wist wel beter: Nils zou zeker kans maken een sterk toernooi te spelen. Nils wint uiteindelijk zelfs met 1,5 punt voorsprong op de achtervolgers. We hadden zelfs de indruk dat hij daarvoor niet eens zijn beste schaak moest voor bovenhalen. Nils’ taktiek was simpel: ik laat mezelf in tijdnood komen zodat mijn tegenstander zenuwachtig wordt, te snel begint te spelen en fouten maakt. En het werkte! Illustratief was de laatste partij waarin Nils rustig maar foutloos bleef spelen en er een gelijke stelling op bord blijft staan tot plots de tegenstander een stuk fout offert. Punt binnen en toernooizege binnen.

Onze 4 jongens kunnen terugblikken op een fantastisch toernooi en SKOG mag terecht fier zijn de Belgische Kampioen in huis te hebben, een beloning voor het jarenlange jeugdwerk in de club onder verschillende jeugdleiders en een hele reeks lesgevers. Chapeau allemaal en, Nils, nog eens: Profciat!

Verslag

21 reactie op “Nils Belgisch kampioen!”
 1. Nils, proficiat met je prachtige prestatie! Alweer een resultaat om fier op te zijn! Altijd leuk om te zien dat op de poll van schaakfabriek.be je naam niet eens voorkwam. Zo zie je maar als 5 schakers vechten om het BK, loop Nils er mee heen!

 2. Nils, proficiat met je prachtige prestatie! Alweer een resultaat om fier op te zijn! Altijd leuk om te zien dat op de poll van schaakfabriek.be je naam niet eens voorkwam. Zo zie je maar als 5 schakers vechten om het BK, loop Nils er mee heen!

 3. Hendrik is ook nog eens vice-kampioen bij de -10.
  Ook Benjamin en Jeroen (12de) scoren hoog.
  Proficiat aan allen!

 4. We mogen inderdaad niet de prestaties van onze andere spelers over het hoofd zien. Dat is een beetje de luxe van zoveel talent in huis te hebben. Goed gedaan, allemaal!

 5. Nils proficiat
  Lucas, bedankt om ons op de hoogte te brengen. Kun je ook nog de scores vd andere 3 meegeven?

 6. Benjamin 5/9 en 19de op 58 deelnemers
  Hendrik 7,5/9 en 2de op 44 deelnemers
  Jeroen 6/9 en daar weet ik de precieze uitslag eigenlijk zelf niet, in al de commotie rond de kampioenenviering heb ik noch Jeroen noch Patrick gezien, die waarschijnlijk vlak na de partij vertrokken zijn. Ik meen gezien te hebben dat hij 12de was maar het kan hoger zijn omdat daar nog -20 deelnemers tussenzaten.
  Ik vermoed dat ze de uitslagen wel gaan terug online zetten.

 7. Aan alle deelnemers een dikke proficiat. Een schitterend eindresultaat voor elke deelnemer ; echt goed gewerkt allemaal !

 8. Vandaag 11 april is er een artikel over Nils in de gva. Ook in De Morgen heeft men het over zijn zege op het bk.

 9. Klopt, dat van DM heb ik. Bijhouden voor een persmapje, zou ik zeggen.

 10. ik heb het artikel in de gva gelezen mét foto.
  Maar zo “gevaarlijk” heb ik Nils in’t echt nog ni achter zijn bord zien zitten ze 😛

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *