SKOG 2 – Borgerhout 4 : 9 – 7

Winst met het kleinste verschil tegen de derde in de stand. Een beetje revanche dus voor ons verlies van vorige ronde tegen de voorlaatste in de stand. Toegegeven, ze waren verzwakt, want twee van hun basisspelers speelden mee tegen onze eerste ploeg, maar toch een mooeie overwinning. De wedstrijd zelf dan :

op bord 1 moest Erik het tegen een gevaarlijke tegenstander opnemen waartegen hij in een ver verleden al eens verloren had. Dit keer hield hij de stelling mooi in evenwicht zonder al te veel complicaties te zoeken. Remise dus : 2 – 2.

Wim heeft het langst moeten vechten : hij won eerst een pion, daarna een stuk, maar overzag dat daarmee de dame kon binnendringen en moest nog een toren teruggeven voor enkele pionnen. Uiteindelijk bereikten ze een “eindspel” dame + toren tegen dame + 3 pionnen. Zijn tegenstander zag niet hoe hij de gevaarlijk opgerukte pionnen kon neutraliseren en koos voor eeuwig schaak. 4 – 4.

De vreemdste partij was wel die van Andrej. Na tien zetten verloor hij op knullige wijze een vol stuk in ruil voor een sterke centrale vrijpion. Hij bleef aanvallen en rond zet 35 had hij zijn stuk terugverdiend. Nog eens tien zetten later kon hij die gevaarlijke vrijpion doen promoveren en stond hij zowaar een stuk voor. Met zijn resterende pion kon hij snel naar winst oprukken. 7 – 5.

Jeroen speelde een solide partij waarin hij op een mooie manier een kwaliteit won. Heel wat stukken werden afgeruild en uiteindelijk bereikten ze een eindspel waarin nog steeds dezelfde krachtsverhouding gold. Jeroen trok en sleurde maar zijn tegenstander gaf geen krimp. Remise : 9 – 7

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *