Het lijkt een beetje raar dat een stad als St Niklaas, even groot (even klein ??) als Mortsel, met een 1e ploeg in 5e afdeling speelt, wij spelen daar met onze 4e ploeg. 1e ploeg Skog in 2e of in 3e afdeling, wij hebben daar een traditie in. Goed, St Niklaas staan nu dan ook aan kop, en de verwachting is dat ze promoveren. Je hebt nog wel van die steden, zonder schaaktraditie, zoals Aarschot, Dendermonde, Lier of Lokeren. Skog 4 had schrik van een 0-4 of een 0,5-3,5 pandoering, zoals de meeste andere ploegen in onze reeks reeds hadden ervaren, en dus besloot Patrick vH op bordje 4 er meteen in te vliegen, de tegenstander met Tc8 achter Tc7, met Lg7, Da6 en Pe4 de groot-gerokeerde witte koning via c3 bij de strot te grijpen en gewoon voor 17.00h de zaak uit te maken. Ik moet zeggen : indrukwekkend, maar niet onverwacht. Patrick is iedereen’s boeman, als hij in zijn dagje is – maar o wee als hij niet in dat dagje is. Dan win je in blindschaak nog van hem. Patrick gaat volgend jaar, nu hij dit ritme en dit tempo ondertussen na een zeer lange afwezigheid weer gewend is, nog verschrikkelijk uithalen.
Gert had zwart, en het leek allemaal complex na een 2..,Pc6 3.Lb5 siciliaan. Toen stelde wit plotseling na 30 zetten remise voor, en daar had Gert geen moeite mee, hij had nooit onder (maar ook nooit voor) gestaan, en zijn maatje op 4 had al gewonnen! Ik hoorde dat remisevoorstel, links van me, nog voor Gert het aannam, en stelde prompt zelf remise voor op mijn 25e zet. Zwart weigerde. Terecht bleek achteraf, want hij won in beider tijdnood, vanuit de betere positie, waarbij ik toch interessante dynamische resources bleek te hebben, die evenwel onvoldoende bleken te zijn. Toen restte er nog alleen Jef. Hij zat in een viertoreneindspel, net als in Wetteren, met een 3p + 1p tegen 2p + 2p. Even dacht ik nog “hij wint dit”, maar het zat er aan te komen : remise. En toen stonden we warempel 2-2 gelijk tegen de leiders !
Zo ben ik vandaag nog maar eens de ezel van dienst geweest, net als de vorige keer, ook al had ik ditmaal een 2000-er aan de haak, de hoogste elo van de hele 5e afdeling D.
De volgende, en laatste ronde is het een visite bij een ploeg met 4 niet-geklasseerden, de laatsten in de rangschikking van onze competitie ! Daar moeten wij, naar Zottegem, 175 kilometer voor autorijden. Zouden we dan niet beter forfait geven, en bijvoorbeeld mee gaan supporteren met de 1 of met de 3, en heel veel feesten en pintjes pakken voor de laatste ronde van deze competitie ?? Zeker wel, maar het kan dus niet, forfaits worden bestraft door de KBSB, en ik vermoed niet dat de Skog-gemeenschap dit zal goedkeuren op haar Algemene Vergadering ! (Alhoewel ???? Of ze er deze mensen voor deze ene misstap zouden voor wraken ???..) Of, en waarom eigenlijk niet, in de plaats 4 jeugdspelers naar Zottegem sturen, dat is beslist een heerlijke schaaknamiddag !! Ik moet hier morgen mijn collega’s in het bestuur eens over opbellen ……

Carlo.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *