Bord 1 was het snelst klaar.
(ikzelf, Wout)
Kreeg iemand met 1700+ elo tegen op bord 1. We speelden een engelse opening met 1. c4 c5 en het werd lange tijd symmetrisch gespeeld. Ik nam snel het centrum met pionnen op b4, c4 en d4 , maar de lopers van wit stonden enorm sterk. Mijn tegenstander deed een paardoffer (op zet 14) dat bovendien correct was, als hij de dames ruilde. Hij viel mijn paard aan dat zijn dame aanviel, en gaf me daardoor de kans om met tussenschaak de gefianchetteerde loper te nemen op g7. Op zet 17 gaf mijn tegenstander op, vanwege het stuk dat ik voor stond.

Bord 3 was tweede klaar. Oleg met wit had een mooie partij gespeeld en kwam met een mooie ruil tot de kans om mat te geven in 2, verzuimde dit. Kwam even later nog dreigend opzetten, maar de tegenstander dreigede een mat achter de paaltjes en dwong oleg tot torenruil. Na deze torenruil was het een open spel en won de tegenstander enkele pionnen.De stelling werd uiteindelijk: 6 pionnen + dame voor zwart en 4 pionnen + dame voor Oleg. Oleg had door het open spel eenvoudig eeuwig schaak, de tegenstander ziet dit en remise.

Bord 4 en 2 hadden allebei 1 speler in tijdnood toen ik nog eens ging kijken. Op bord 4 was dat Frank die de tijdnood had. Op bord 2 Was het Bart die de tijdnood van de tegenstander handig kon omzetten. Frank kon een pion pion winnen maar viel de dame van de tegenstander aan met die van hem. Deze ruilde de dames af en kon met de pion die hij anders verloor een van frank winnen. Een paar zetten later denkt Frank 5 minuten over een zet na en beslist op de laatste moment zijn toren af te geven. Opgave.

Op bord 2 was Bart goed begonnen. Hij hield de lopers van de tegenstander goed af en ruilde zijn eigen lopers naar verloop van tijd af voor de paarden van de tegenstander. In het middenspel kon hij de stelling gesloten houden (door de dames en de paarden tegen dame en de lopers op het bord te houden )en de dubbelpion van de tegenstander onder druk te zetten. (Bart had ook een dubbelpion) Doorslaggevend was de zet waarop Bart en pion kon winnen en zijn eigen dame in het offensief gooien al werd dit vrij snel gecounterd. De tegenstander dacht een mooi pionoffer te zien en gaf een stuk weg. Bart moest vooral zien te verdedigen maar deed dit dan ook goed. Winst op bord 2 en dat was doorslaggevend.

Eindstand: 2.5 -1.5
Officieel dus een 9-7 overwinning

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *