Laatste ronde tegen Temse. Wat een verschrikkelijk lokaal : met velen dicht opeen (zo dicht dat mijn tegenstander steeds de verkeerde klok indrukte), een deur die nooit stil dicht ging, geschuifel van stoelen en een toog in de zaal gaven een weinig rustige sfeer.

Erik kreeg een redelijke stelling met zwart maar overzag een tussenzet en verloor een stuk. Hij probeerde nog een schwindel, maar dat mislukte dus 3 – 1.

Andrej kreeg een verpletterende koningsaanval en net toen iedereen dacht dat hij zou bezwijken toverde hij een goeie afruilcombinatie op het bord. Zijn tegenstandster was te verbauwereerd om de ruil in haar voordeel te laten uitdraaien en Andrej ging het eindspel paard en 2 pionnen (waarvan 1 vrijpion) in tegen loper + dubbelpion. Hij was tevreden met remise : 2 – 2.

Jeroen verloor al snel een pion in de opening maar met krachtig tegenspel wist hij die pion terug te winnen en een eindspel te bereiken dat remise werd : 2 – 2.

Wim tenslotte moest het langst vechten. Hij stond steeds een tikje beter en won op de lange duur een pion op de damevleugel. Hij ruilde wat stukken en trok toen met zijn koning ten strijde. Dit gaf uiteindelijk de doorslag want hij won al snel een tweede pion en daarmee de partij. 1 – 3

Dat geeft dus 8 – 8. Vermoedelijk is dit voldoende om onze zesde plaats te behouden. En nu gaan we met z’n allen een hapje eten in ’t Theatercafé !

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *