Met een vertimmerde ploeg behaalde SKOG1 zijn ruimste zege sinds we met een ploeg in derde spelen. 4,5-1,5 tegen het ervaren Deurne 2 is een uitstekende prestatie. Helemaal rechtlijnig liep het allemaal niet, maar de cijfers zijn wat ze zijn.

– Op bord 1 beschikte Jan over de meeste ruimte en vooral over de meeste zenuwen in de tijdnoodfase. In een gelijkopgaande partij zocht hij aanvalskansen op de koningsvleugel, maar de aanval sloeg niet meteen door en tegen de veertigste zet gingen beide spelers in de fout. Zwart verzuimde een pion te winnen, waarop wit prompt een stuk won en daarmee de partij. Zoals Tartakower al zei: ‘De voorlaatste blunder wint.’

– Bart slaagde erin de pionnenstelling van zijn tegenstander te verzwakken. In een eindspel met dame, toren en had hij zuivere winstkansen, maar in tijdnood overzag hij het winnende manoeuvre. De partij werd remise.

– Stijn had zoals gebruikelijk veel zin in een aanvalspartij en zoals het een schaker in vorm betaamt, rondde hij zijn initiatief af met een mooi paardoffer. Zwart vond geen riposte, probeerde het nog in het eindspel maar moest ten slotte opgeven.

– Roger wist niet te profiteren van het feit dat zijn tegenstander een halfuur te laat kwam. In een gelijkopgaande positionele partij ging hij in de fout en verloor.

– Lino kreeg een vrij tactische partij op het bord, waarbij zwart een pion gaf voor initiatief. Merkwaardig genoeg was het zwart die stukken begon te ruilen, zodat wit vrij gemakkelijk een centrale vrijpion wist te handhaven. Die bleek voldoende voor partijwinst.

– Ricky trok meteen ten aanval tegen de immer solide Greta Foulon. Toen zijn aanval was afgeslagen en zijn passieve witveldige loper meer nadeel dan voordeel beloofde, profiteerde hij van een onachtzaamheid van zijn tegenstander om een stuk te winnen. Einde partij.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *