Gezien we een zeer goed resultaat hadden neergezet tegen Geel 4 verwachte ik overwinning.Laurens had de dag ervoor afgemeld wegens ziekte van zijn vader.Daardoor schoven de broertjes Decrop een bord naar voor en mocht Jonas nog eens proberen om zijn eerste overwinning te halen.Hendrik op bord 3 gaf na een halfuurtje spelen een toren af en gaf direct op. Ontgoocheld? Benjamin op bord 2 tegen een zwakkere tegenstrever zat helemaal niet in de wedstrijd.Had heel veel geluk dat die een combinatie schaak met daarop direct paardwinst over het hoofd zag.Enkele zetten later geeft de Geelse speler gewoon zijn dame af.Dit was het begin van een partijtje weggeefschaak van Geelse kant.Als dan Geel nog enkel zijn koning op het bord heeft en Benjamin nog koning,toren,loper, paard en 2 pionnen kwam het er vooral op aan om geen pat te spelen.Benjamin doet dit zeer goed, promoveerd een pion en geeft 2 zetten later mat. Jonas lukt zijn eerste winst zonder 1 enkele pion af te geven.Lopers en paarden staan niet meer op het bord en hij geeft mat met pionpromotie naast de koning en dubbel schaak.
Ikzelf, tja wat moet ik zeggen, tegen een jeugdspeler die maar 100 elo minder heeft,(wat een flauw excuus) een zeer gelijk opgaande wedstrijd waar ik uiteindelijk na een kleine onnauwkeurigheid plots met een dubbele, niet te pareren aanval opgescheept zit … tja dan verlies je een stuk en even later gaf ik dan ook maar op.Geeft dus 8-8 met 4x winst voor de zwartspelers.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *