Bord 1 – In een klassieke Skandinaviër kwam Jan met voordeel uit de opening, maar toen het erop aan kwam met een pionoffer op winst te spelen, verkoos hij eerst zijn stelling te versterken. Dat gaf zwart echter de kans de bordjes in evenwicht te hangen. De dame en paarden gingen van het bord en er bleef een eindspel over met ongelijke lopers en torens. Geen beginnen aan en remise.

Bord 2 – Stijn blijft het doen. In een gesloten Siciliaan met koningsfianchetto wachtte hij niet op de witte koningsaanval, maar trok zelf ten strijde op de damevleugel. Dat leverde hem een pion en verder initiatief op. Zwart probeerde de zaak nog te keepen, maar met een mooie combinatie en een schijndameoffer wikkelde wit af naar een gewonnen pionneneindspel. Punt binnen.

Bord 3 – Patrik speelde niet zijn beste partij. In een scherpe Schotse opening offerde hij een kwaliteit voor een pion en het loperpaar, maar doordat zijn koning onvoldoende beschermd stond, kregen zwarts torens snel de overhand. Wits stukken stonden verdwaald op het bord en zijn koning ging mat.

Bord 4 – Roger leek een goede betonstelling te hebben, maar zijn tegenstander speelde de koningsaanval heel intelligent, profiteerde van een achtergebleven pion om zwarts stukken vast te zetten en maakte het vervolgens fraai af.

Bord 5/6 – Lino en Ricky maakten snel remise, iets waar vooral laatstgenoemde mee tevreden mocht zijn.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *