Verslag IC 0708.4: SKOG 4 –

Door

jan 1, 2013 89 views

Na de nogal strenge beoordeling vorige keer over de globale prestatie van de ploeg, werd er ditmaal vooraf ernstig gebrainstormd en gecoacht (gehersenspoeld en gebust), om aan de collega’s in de ploeg te vertellen dat we gemiddeld 263 elo punten per bord en per speler meer gingen hebben. Er werd wel bij verteld dat Humbeek 5 met een volledige jeugdploeg zou aantreden, en dat je je daartegen mentaal moet wapenen, want dat dit elo-bommen zijn, alleen je moet daar niet beginnen tegen te verliezen. Je moet je dat voorstellen. 263 elopunten meer dan je tegenstander, op alle 4 de borden. Dit is bijna hallucinant, …..

Goed, Gert op 2 wint een pion, nadien nog eentje, en wikkelt vakkundig af. Prima gedaan. Zijn eerste winstpartij dit IC seizoen, en hij gaat er nog een pak bijstampen. Ik sta op 1 met wit al glad gewonnen na 15 zetten, wikkel af naar een technisch gewonnen stelling waarin zwart toch nog dromen heeft. Nee dus, geen schijn van een kans. 2-0

Jef, met een score van 2 op 2 in de IC wordt schaak gezet door een stuk dat ook een ander stuk aanvalt. Jef ruilt niet maar zet zijn koning opzij. Stukverlies. Beetje raar, want Jef had helemaal geen tijdnood of andere problemen. Toch niet bekend in Oude God. Stand 2-1

Tenslotte bleef er een toreneindspel over bij Patrick. Volgens F Schrickx is dit veelvoudig remise, maar niet op de manier waarop Patrick het aanpakte, zijn eigen toren degraderend tot een c6-pion. De vijandelijke koning en stukken maakten het dan wel verder af. Hoe komt het toch dat een min of meer ervaren speler zijn eigen toren tot een pion degradeert in plaats van misschien ten onder te gaan met een actieve toren, of zelfs misschien remise te kunnen maken ?

Eindstand 2-2 en dat is op zijn zachtst gezegd, een bevestiging van het feit dat wij met ons wekelijks verschrikkelijk groot elo-overwicht nooit tot in de top 2 van de rangschikking zullen geraken.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *