Koploper Overpelt kwam met twee sterke eerste borden aandraven, maar daarna was het qua Elo allemaal minder. Mogelijkheden om te scoren dus, zou je dan zeggen. Toch werd het een tweede opeenvolgende nederlaag voor onze eerste ploeg, met zelfs een 0 op 3 op de eerste drie borden. Een off day? De blunders waren in elk geval prominent aanwezig.

Bord 1: Jan maakte in de opening snel gelijk en compenseerde een mindere pionnenstelling met het loperpaar in een open stelling. Wit had wat initiatief, maar dat leverde niet meteen iets op. Zelfs toen de partij scherper werd en zwart een pion won, was er nog niet al te veel aan de hand. Tot zwart verzuimde verder af te wikkelen en het sterke kwaliteitsoffer van zijn tegenstander compleet over het hoofd zag. Daarna was de partij meteen uit.

Bord 2: Pascal gaf een pion voor ontwikkelingsvoorsprong en druk op de b-lijn, maar kon niet verhinderen dat zwart er met voordeel uit kwam. In een zenuwslopend eindspel met wederzijdse tijdnood miste wit stukwinst. Toen de mist optrok, stond er een toreneindspel met één tegen drie pionnen op het bord en dat gaf wit meteen op.

Bord 3: Ook Bart stak een pion in de opening in ruil voor initiatief en actief stukkenspel. De druk op de zwarte stelling was groot, maar na dameruil bleek voor wit het ergste voorbij en bleef hij een gezonde pion voor. Er gingen nog meer stukken van het bord en wit speelde het toreneindspel feilloos uit. 0 op 3 voor de eerste drie borden dus.

Bord 4: Stijns tegenstander kende de openingstheorie wel beter, maar had niet meteen antwoord op zijn stilaan gebruikelijke creatieve aanpak. Beide koningen bleven in het midden van het bord staan en wit moest om het sterke centrum van zwart heen manoevreren, maar dat deed Stijn uitstekend. In de slotstelling had hij zes pionnen en zijn tegenstander één. Toen ook die eraf ging, gaf zwart het ten slotte op.

Bord 5: Het zal Roger plezier doen dat hij van de nul af is. Zoals gebruikelijk kroop hij met zwart in een egelstelling. Wit palmde enkele belangrijke velden in, maar liet toe dat zijn sterke zwartveldige loper van het bord ging. In een ongeveer gelijke stelling nam Roger nog een risico door zijn toren in het vijandelijke kamp te plaatsen, maar het werd alsnog remise.

Bord 6: Lino kwam goed uit de opening en combineerde een doorbraak in het centrum met koningsaanval. Door een onoplettendheid speelde hij dat voordeel echter kwijt en met remise mocht hij nog heel tevreden zijn.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *