Laurens zal zich de uitspraak ” t’is maar tegen meisjes” voor we vertrokken nog lang beklagen : Hij verloor ertegen. 🙂 OK het heeft veel moeite en zweet gekost maar dat ene pionnetje was er teveel aan.Hij verloor er een tweede aan de andere kant van het bord en plots had Truike, ja zo noemde ze, 2 vrijpionnen.Niets tegen te beginnen dus.Ik denk dat Laurens wel een zeer sterke aanval heeft laten liggen.Na Dc8 + was er een betere voortzetting.

Benjamin speelde zoals gewoonlijk een zeer solide partij.Zijn tegenstrever verloor zichzelf in alle dreigingen.Gaf eerst een pion weg, werd boos omdat Benjamin die zomaar nam en er dan nog bovenop de dame dreigde te slaan.Benjamin vond dit erg grappig en en een paar zetten later stond er een niet meer te pareren mataanval. Hij behoud zo een maximum score : 4 uit 4.Doelstelling voor dit seizoen : 8 uit 10.

Robin Thys mocht Hendrik vervangen (Voor de mensen die enkele weken van de wereld waren : WK deelnemer 5,5 uit 11).Hij deed dit niet slecht. Het was trouwens zijn eerste officiele partij. Ook tegen een meisje en ook verloren. Ghislain zei me tijdens de wedstrijd dat hij tegen haar in Brasschaat met veel moeite remise haalde.Mijn tegenstrever zei me na de match dat zij eigenlijk reeds sterker speelt als hijzelf.Dus zeker geen oneer om te verliezen. Robin speelde zeer aktief met zijn paarden maar vond op de duur het goede veld niet meer om ze neer te zetten.Zette een paardje op een verkeerd veld kreeg plots een dubbele aanval en het andere paardje mocht de doos in.Daarna geraakten Robin zijn stukken stilaan maar zeker in de problemen en met alleen nog de koning op het bord gaf hij dan uiteindelijk op.

Mijn partij was echt een gevecht om het centrum.Ik vond telkens nog net de zet die nodig was om te blijven verdedigen.Toen er uiteindelijk afgeruild werd bleven we met 4 pionnen een paard en de dame over. Koning natuurlijk ook.Ik bood remise aan maar dat werd geweigerd.Ik kreeg dan een mat in 1 situatie tegen die ik telkens kon verhinderen met mijn dame.Hij dwong me de dames te ruilen en zo kwam hij met 3 pionnen en paard tegen 2 en paard.Na ruilen hield hij enkel nog de randpion over en toen was het toch echt remise.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *