Het begon goed op bord 2. Na 14 zetten kon Jan met een kleine combinatie (niveau step3+) een stuk winnen. Zijn tegenstander gaf onmiddellijk op.

Ricky kwam wat te laat en begon dapper tegen een elo-sterkere tegenstander. Na een 20-tal zetten stond Ricky slechter , maar zeker niet verloren. Het beloofde een lange , moeilijke partij te worden om de remise te kunnen houden.

Onderwijl kwam Tobias beter te staan. Maar Tobias heeft een goede gewoonte : hoe beter zijn tegenstander , hoe beter Tobias. Maar hoe slechter , juist ja….. en deze keer was zijn tegenstander echt slecht, dus Tobias….jawel…. 2 pionnen kwijt (zonder enig aantoonbare reden). Misschien moet Tobias wel naar de schaakpsycholoog , hebben we zo iemand bij SKOG? In ieder geval, verloren was het punt.

Nikolaas daarentegen heeft op winst gespeeld tot op het einde. Kijk, als je er echt alles toe doet maar de tegenstander speelt goed, dan valt er niets te ‘verwijten’. Volgens sommige ‘kenners’ was het eindspel (eerst loper tegen paard ,daarna pionnen tegen paard) wel gewonnen voor Nikolaas , maar het zou best wel eens de eerste keer kunnen zijn dat hij dit spelen moest. En dan is het moeilijk om alles aan het bord uit te vinden.

Onderwijl hadden we Ricky wat uit het oog verloren. We gingen dus eens kijken 15 minuten voor de eerste tijdscontrole en …. hij stond gewoon een kwaliteit voor!! En dat heeft hij netjes omgezet in een vol punt. Toch leuk om zo’n invaller te hebben!

Een leuke namiddag bij onze vrienden van Moretus.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *