MSV 2 – SKOG 3
Verliezen met het kleinste verschil tegen een ploeg van gem. 1900 elo kan je bezwaarlijk slecht noemen. Overigens, we staan nu op de 6e plaats, 2 puntjes achter nr. 4, … het zou knap zijn mochten we de laatste 2 partijen in schoonheid maar zeker sterk kunnen afsluiten…

VERKIMPE MIKE (1962) – VIAENE JAN (1823)
Jan zijn tegenstander was iets te sterk deze keer, wit begon met zwaktes in de zwarte koningsstelling uit te lokken door wat te dreigen met zijn dame. Toen dat trukje niet werkte, begon wit het rustiger te spelen, op positie. Ik had de indruk dat Jan daar vlug zijn meerdere moest erkennen, zijn stukken stonden helemaal niet actief (o.m. met een zeer slechte witte loper). Uiteindelijk begaf zwart onder de druk nadat zijn paard (na veel springen) nergens meer heen kon.
1 – 0

VERHEYEN QUINTEN (1746) – BUYSSE JAKOB (1909)
Wit kreeg geen problemen in zijn vertrouwde Nimzowitsch-Larssen, waar zwart niet direct een juist antwoord op scheen te vinden. De stelling bleef heel de tijd vrij gelijk en het gevecht om initiatief bleef ook wat uit, beide spelers schikten zich er eerder in hun structuur veilig te stellen dan risico’s te nemen. Een remiseuitslag was dan ook vrij logisch.
1/2-1/2

YSABIE TONY (1886) – VERHULST NIKOLAAS (1736)
Een bizar begin alvast, zwart kwam te laat, maar zijn tegenstander zat ook ergens waar hij niet moest zijn. Het toeval wou dat toen Nikolaas aankwam, beide spelers konden starten met 1.38 minuten op hun klok. De partij zelf verliep best goed voor zwart, hij had o.a in het middenspel een goede actieve loper tegenover een zwak paard. De zaken kantelden echter naar het eindspel toe, wit nam daar het initiatief over en de partij leek gewonnen voor wit. Maar die speelde dat niet correct en het werd nog remise. Goed gedaan, Nikolaas.
1/2-1/2

VERHULST TOBIAS (1723) – D’HONDT PETER (1812)
(commentaar door Tobias)

Wit speelde de Sleipner opening (ook bekend als de Van Geet opening of Dunst opening). Wit kwam beter uit de opening maar miste in het middenspel de beste voorzetting, waarna zwart de open h-lijnkreeg in compensatie voor de witte activiteit in het centrum. Toen zwart zijn koningsaanval begon raakte wit stilaan in tijdnood: 15 minuten voor
evenveel zetten. Wit deed een schijnoffer met de loper op f7, wat zwart op zijn beurt veel tijd kostte. Voor de laatste tien zetten had wit nog zeven minuten en zwart nog tien, in een zeer complexe stelling met taktische kansen voor beide partijen. Wit won een stuk maar overzag in tijdnood verschillende winstvoeringen en zwart ontsnapte met een eeuwig
schaak op zet 37. Eindstand van de klokken: wit nog anderhalve minuut, zwart nog ongeveer twintig seconden.
1/2-1/2

Waar ik niet verheugd over ben is dat één van onze spelers in een andere wagen moest meerijden (reden ?). Doch ongeacht deze : dit is niet voor herhaling vatbaar, en zelfs onverantwoord, o.m. gezien bovenstaand verhaal !
Q.V.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *