Ploegen 3, 4 en 5 van Skog reden allen naar Evergem, voorbij Gent. Doordat Jef te laat was, vertrokken 2 auto’s, en kwam Patrick achterop. In die auto zaten Patrick, Jef, Gert en Nikolaas. Het adres was Spoorweglaan, maar dat was veranderd in Bibliotheekstraat, wat ons door een plaatselijke mevrouw werd uitgelegd – Patrick echter kreeg geen zinnige uitleg van sommige bewoners, en reed compleet verloren. Het werd kwart na twee, half drie, en om kwart voor drie begon ik mij ernstig zorgen te maken – misschien was er wel een ongeluk gebeurd ? Ik had alleen telefoonnummers van vaste huistoestellen in mijn lijst, en kon niemand bereiken. Gert heeft mij twee keer gebeld op mijn GSM, maar dat ding stond natuurlijk af, anders kreeg ik nog een forfait – zijn GSM nummer stond bij mij niet geprogrammeerd.
Hoe dan ook, om tien voor drie kwamen de vier musketeers er door, en begonnen hun partij met nog 70′ ipv 120′ !
Mijn tegenstrever vroeg even later remise, en daar kan je mij als je 250 elopunten minder hebt de gordijnen mee injagen. In een Sokolsky stond de partij gewoon gelijk, en in hogere zin moest ze nog echt beginnen, dus dat wees ik af. Anderhalf uur later offerde ik in een positioneel goede, gezonde stelling, volkomen ongedwongen een kwal voor een pion, en dat bleek onvoldoende. De brave man schoof het vakkundig uit en ik was er aan voor de geofferde moeite. Mijn eerste nederlaag in de IC dit seizoen, en volgende keer spelen we tegen de leiders met een 2000-er op bord 1. Ondertussen had Gert met wit snel snel een geweldige aanvalsstelling opgebouwd, die hij vrolijk en efficient in winst omzette, en zijn ondertussen respectabele winstreeks met een eenheid vermeerderde.
Patrick had een aanval opgezet in een koningsgambiet en was daarbij een stuk kwijtgeraakt voor een pion en een gederokeerde koning. Op de duur had hij nog enkel P+L en pionnen tegen 2P+L en pionnen en was het feit dat de vijandelijke koning gederokeerd stond onbelangrijk. Toch won Patrick nog zijn stuk terug, en toen werd het remise. Jef speelde een Boedapester gambiet met zwart, en kwam niet slecht uit de opening. In een gelijkopgaande partij was hij wel eventjes onvoorzichtig en gaf wit de kans om met D+L in zijn koningsstelling binnen te vallen, wat hem fataal werd. Blijkt nu dat Jef’s tegenstander bijna 1800 elo punten had, op bord 3, op bord 2 zat een NG en op bord 1 iemand van 1580 ! Ik heb nu aan Bart vT gevraagd of dit allemaal wel normaal is en of dit niet in overtreding is. Als het een overtreding is wil ik zeker dat er klacht wordt ingediend. Al ware het reeds alleen voor hun adresparodie. Aan de toog vernam ik van MSV-ers dat hun 4e ploeg vandaag “versterkt” was…. Wordt zeker nog vervolgd !

Addendum
Ik heb de opstelling van de tegenstrevers nog eens goed bekeken. Waarschijnlijk heb ik mij vergist, en hebben zij op bord 3 niet Marc Van Vooren (1797) opgesteld, maar G. Van Vooren, een niet-geklasseerde naamgenoot met stamnummer 11522. En in dat geval is er geen sprake van een onregelmatigheid, maar hebben wij gewoon verloren van een ploeg met 3 ongeklasseerde spelers !
Onze webmaster moet dan wel de stamnummer van die bepaalde speler in de ‘uitslagen’ nog veranderen.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *