Slecht resultaat tegen Rijke Vorst. : 10 – 6 !
In een berekoud lokaal spelen is niet iedereen gegeven : uiteindelijk zal Andrej als enige een punt weten te scoren – maar die Witrussen zijn natuurlijk beter aangepast aan de kou…
Erik moest tegen dezelfde tegenstander als waar hij vorig jaar in een gewonnen stelling pardoes een toren tegen afgaf. Nu overkwam hem iets soortgelijks… In een gewonnen stelling overzag hij een dodelijk schaakje en moest hij een stuk offeren om later mogelijk met een dubbele aanval een stuk terug te winnen. Dat klopte niet echt : de zwarte stukken konden na 21 zetten terug in de doos. 3 – 1 voor hen.
Andrej verloor in de opening een pion maar hij had de actievere stelling en kon zwart derokeren en wanneer hij zijn loperpaar ook effectief kon laten meedoen was er geen houden meer aan : 4 – 4.
Jeroen hield lang stand en wikkelde steeds meer stukken af maar overzag een dubbele aanval door de witte toren, verloor een pion en gaandeweg was zijn stelling minder goed te verdedigen. 7 – 5.
Bart speelde een merkwaardige partij : hij wint een stuk om enkele zetten later dat stuk terug af te geven. Hij moet uiteindelijk een kwal geven en gaat in het verre eindspel ten onder. 10 – 6.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *