De IC had van in het begin veel voeten in de aarde, en was twee maanden het onderwerp van gesprek. Nils, Stijn, en PdK konden vandaag niet meer opgesteld worden tegenover vorig jaar. NN en PdK moeten we vergeten, SvR kon vandaag niet. Van een aderlating gesproken. JT had na intensief overleg met enkele bestuursleden beslist om de kegel om te draaien : we gaan voor een “verjongde” ploeg, die er wel elke ronde staat. En we zien wel.
Hoe ging het dan vandaag ?

2,5-3,5 verlies tegen Hob 2, dat is geen slechte uitslag. Maar misschien komt er een verslag vanuit de 1e ploeg ? In elk geval, bedankt reserve Guy Wuyts met de enige overwinning.
Wat ons op Skog 2, IVe afdeling betrof, Hob 4 zat tegenover ons met een forfait op bord 1. Lino glimlachen, maar ze gaan toch niet allemaal forfait geven. Lino’s reputatie van Skog’s 1e bord in 4e klasse is dermate verspreid dat we toch nog minstens twee forfaits verwachten, zeker in ontmoetingen in het Antwerpse.
Ik zat met wit op bord 3 met volgende opening : 1.c4 g6 2.Pc3 Lg7 3.d4 c5 4.d5 d6 5.e4 f5 Voilà, na 6.Ld3 gaat hij in de fout : 6..,Pf6 7.exf Lxf 8.LxL gxL 9.Ph3 De zwartspeler had nog één kans om te overleven, op zet 17. Nee dus, wit won op zet 20 , en bleef toch getroubleerd achter omdat hij op zet 17 zwart een kans op goed spel had gegund. Dan win je al eens in 20 zetten, en ben je nog niet content. Wim en Quinten wonnen nadien ook, onze score tot een monster brengend van 4-0 !! Wim speelde het erg technisch, in een veld vol pionnen, maar hij had de pion voor, en de koning deed de rest. Quinten nam met Db6xb2 de giftige pion, berekende daarna alles koeltjes, en won.

Ploeg 3 in 4e klasse zal vermoedelijk geen schrijver in huis hebben. We zaten daar met twee jeugdige ex-russen, een jonge jongen en een reservespeler die, begrijpelijkerwijze, om 16h al verloren had en naar huis was. Vlug meegegeven : Oleg won, maar daar heb ik niets van gezien, proficiat !, Andrej op bord 1 in 4e klasse verloor in een eindspel, maar ook Jeroen verloor. Terwijl hij volgens mij en BvT op het eind gewonnen stond : Lxh2 !, KxL Pf3+ en PxL en gewonnen.

Ruben’s eerste IC partij in zijn leven werd gewonnen, een hele, hele dikke proficiat, de kenners (waaronder ikzelf natuurlijk) zagen dat het goed was, en zetten er aardig wat Fortis aandelen voor in om te voorspellen dat het goed zal blijven gaan met dit talent. Uitslag 4-0 voor ploeg 6 !!

Als in de 4e ploeg (wie schrijft daar wat ?) Luc nu ook al tegen ex skogger Pierre Guldentops remise maakt (ex 2100), dan komt het met die ploeg beslist wel goed (2,5 gewonnen), en rest er nu alleen nog ploeg 6 : 5e afdeling-kanonnen à la Ghislain, Rudi, Karel en Frank D. Geen een van die routiniers kon een verlies vermijden vandaag, en ik zou me kunnen voorstellen dat er hier ook niet veel verslag van zal verschijnen, maar ze moeten wel op een of andere manier gaan beginnen beseffen wat het verschil is tussen remise maken en verliezen. Gegarandeerd : dit komt wel goed, dit team eindigt nog top 5 !

Slotsom : als ik een beetje de zaken bij mekaar reken 14/12 voor Skog. Eerste ploeg op kruissnelheid, de rest afwachten, ploeg 2 hoeft al niet te zweten voor degradatie, we staan aan kop, minstens voor één ronde dit seizoen !
Carlo.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *