2-4 verliezen tegen dit Gent lijkt oké als je enkel naar het verschil in gemiddelde Elo-rating kijkt, maar als je er de nieuwe Elo’s van januari bij neemt, was een 3-3 gelijkspel logischer geweest. Alleen op bord 1 was het Eloverschil echt groot.

– Stijn (bord 1) speelde de opening en het middenspel ondernemend en goed, maar wist zijn aanval niet door te zetten. Zwart nam het initiatief over op de damevleugel. Wit had kansen om voor gelijkspel te kiezen maar ging in tijdnood tenonder aan pogingen om de stelling te winnen.
– Jan (bord 2) moest nogal wat problemen oplossen in de opening. Dat lukte ook, maar vervolgens koos hij niet voor de beste afwikkeling naar het eindspel. Uiteindelijk trok hij het halve punt alsnog binnen in het toreneindspel.
– Bart (bord 3) had een veelbelovende stelling tegen een geïsoleerde centrumpion, maar na een sterk damemanoeuver van zijn tegenstander in het middenspel koos hij eieren voor zijn geld. Misschien zaten er nog winstkansen in, maar dat kostte tijd.
– Nikolaas (bord 4) kwam vrij snel in een paard-loper eindspel terecht met nog bijna pionnen op het bord. Wit leek de overhand te hebben, maar Nikolaas liet zich niet verrassen en maakte remise.
– Tobias (bord 5) had een stelling waar ongetwijfeld winstkansen in zaten, maar vond het goede plan niet. In een ongeveer gelijke stelling waarin misschien nog veel kon gebeuren kwamen beide spelers remise overeen.
– Benjamin (bord 6) had duidelijk zijn dag niet. Hij speelde snel en weinig geconcentreerd, ging op torenroof maar liep domweg in een val. Mat achter de paaltjes en 1-0

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *