Temse 3 was al maanden veroordeeld om te degraderen en kwam niet versterkt op. Gemiddeld 200 Elo-punten minder op elk bord zorgde voor een logische en ruime zege van SKOG 1. Toch kwam de te verwachten 0-6 er niet.

– Stijn, met zwart op bord 1, verkeek zich naar eigen zeggen op de opening en stond zijn tegenstander toe het initiatief te nemen op de koningsvleugel, met een sterk paard in het centrum. Stijn kon daar weinig tegenoverstellen en moest in remise berusten.
– Jan had precies twintig minuten nodig om te profiteren van een openingsfout van zijn tegenstander. Hij kreeg het centrum en een koningsaanval in de schoot geworpen en maakte het met een loperoffer af. Voor de tweede keer dit seizoen mocht hij ook mat geven.
– Pascal pakte de 1.c4-opening van zijn tegenstander agressief en wat onorthodox aan. Dat leidde tot gevaarlijk spel op een koningsvleugel zonder pionnen. Wit scheen dreigingen te creëren, maar Pascal hield alles onder controle, brak de witte stelling open en mocht na kwaliteitswinst het punt incasseren.
– Bart had zich van locatie vergist en kwam dus wel erg laat binnen. Misschien liep het daardoor mis in de opening, maar zijn tegenstander profiteerde niet, Bart nam het initiatief en won een pion. Die pion moest hij even later weer inleveren en in het T+L- tegen T+P-eindspel miste hij het zo goed als winnende Lh6. Zwart forceerde ten slotte eeuwig schaak met een tactische wending.
– In de partij van Nikolaas kwam vrij snel een dubbeletoreneindspel op het bord, waarin hij een pion won. Tot ieders verwondering liet zijn tegenstander de ruil van beide torens toe, waardoor zwart een makkelijk te winnen pionneneindspel op het bord kreeg. Daarin maakte Nikolaas het zichzelf nog moeilijk maar de zege kwam niet in gevaar.
– Tobias speelde een Spanjaard waarin zwart een drietal verschillende varianten door elkaar haalde, zijn loper totaal begroef op a6 en zijn koningsstelling liet opengooien. Toen duidelijk werd dat wit een dodelijke mataanval in de steigers had staan, gaf hij op.

Vijf spelers deden zo goed als alle rondes mee in de eerste ploeg. Topscorer van deze vijf is Bart (7/11), gevolgd door Jan (6/10). Nikolaas (5/11) en Tobias (4/11) moesten wennen aan het niveau maar scoorden vooral goed na de kerst. Stijn (3/10) had de eer de klappen van bord 1 op te vangen. Pascal, Benjamin, Ricky en Guy vielen met wisselend succes maar met ons aller waardering in.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *