2de ronde Burcht 2 – Skog 5 : 0 – 4.
Kenneth speelt in de interclub voor Burcht en had voorgesteld om mee te rijden omdat we anders toch voorbij het lokaal zouden rijden. Ghislain vertrok voor ons vertrouwend op zijn GPS.Inderdaad, toen wij bijna aan het lokaal waren kwam Ghislain van in overgestelde richting en had de oprit gemist. Niet moeilijk want helemaal niet duidelijk.Maar Kenneth gidste ons direct naar de juiste plaats. De wedstrijden dan, 2 jeugdploegen tegen elkaar, behalve dan het eerste bord.
Situatie na 30 minuten: Bord 1 onduidelijk, bord 2 Benjamin heeft D,2T,P,L en 7 pionnen tegen 2T,P,2L en 5 pionnen; Bord 3 Hendrik heeft 2T,P,L en 5 pionnen tegen 2T,P en 7 pionnen en bord 4 Ruben heeft 2T,P en 8 pionnen tegen T,2L en 5 pionnen.Na 45 min. heeft Hendrik een toren voorsprong. Na 1 uur spelen wint Hendrik de partij. Even later staat er bij Ruben 2T en 5 pionnen tegen T,L en 1 pion. Als dan Rubens tegenstrever ook nog de loper laat instaan, hebben we het 2de punt binnen. Ondertussen heeft Wout op 1 zich in een betere stelling gemanouvreerd.Benjamin ruilt de 2T tegen zijn Dame en toren en houd dan 2 verbonden pluspionnen over.Vermits de ander pionnen allemaal verspreid staan en ook Benjamins koning op de betere plaats staat, geeft zijn tegenstander ook op.Wout is dan helemaak in een eindspel terecht gekomen maar heeft 2 verbonden vrijpionnen.Als er dan een schaak over het hoofd gezien wordt, werd deze partij ook opgegeven.Proficiat jongens en na 2 ronden hebben we nog steeds het maximum van de punten.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *