Vorig jaar eindigde Overpelt 1 tweede in de reeks. Dit jaar komen ze qua Elo iets zwakker uit de hoek, maar toch verloren we opnieuw met 2-4.

– Stijn kreeg een zware tegenstander voorgeschoteld op bord 1. Hij probeerde van bij de opening zijn tegenstander onder druk te zetten en had daar een pion voor over. Zwart hield zijn zaakjes echter goed onder controle en joeg wit uiteindelijk in een gewonnen stelling door zijn vlag.
– Voor de derde keer op rij wist Jan een stelling met een pluspion niet te winnen. Het ging dan wel telkens om positioneel moeilijke stellingen, en net zoals in de twee vorige partijen koos hij voor een verkeerd plan en dat was slechts goed voor zijn vierde remise op rij. Later in de auto vond hij het winstplan wel, maar ja…
– Bart ging voluit voor de winst. Hij slaagde erin zijn tegenstander een dubbelpion aan te smeren op de damevleugel en won vervolgens een, later twee pionnen. In het dubbeletoreneindspel maakte hij de zaak eenvoudig af.
– Guy verloor en dan ging naar eigen zeggen zo: “In een tamelijk gelijke stelling probeerde ik het initiatief te nemen via een combinatie, maar de tegenstander vond de juiste zetten en ik bleef zitten met een zwakke centrumpion. Daarna vond ik geen deftig plan meer. Veel goede wil maar teveel gepruts.”
– Nikolaas’ partij was een typische Siciliaan: de ganse tijd dansen op het scherp van de snede. “Mijn tegenstander offerde enige pionnen die ik waarschijnlijk iets te gretig van het bord haalde. Daardoor had ik geen tijd meer om te rokeren. Ik dacht de aanval te kunnen keren maar had een mat gemist en moest een stuk geven om dat eruit te halen. Daarna heb ik nog wel wat geprobeerd, maar het eindspel met een loper minder was niet te houden.”
– Tobias kwam in de Saemisch variant van het Koningsindisch terecht. Zwart was niet op de hoogte van de theorie en speelde 7…Nbd7, op het eerste zicht een logische ontwikkelingszet maar eigenlijk een fout, want zijn tegenspel op de damevleugel kwam traag op gang en wit kon rustig een pionnenaanval lanceren op de koningsvleugel. Hij deed dit echter niet nauwkeurig genoeg. Nadat de meeste stukken waren geruild kwam er een eindspel op het bord waarin zwart iets beter stond (goed paard tegen slechte loper). Zwart had echter veel tijd verbruikt en dus werd remise overeengekomen.
1/2-1/2

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *