Vandaag was er geen enkele reactie op de oproep van het clubbestuur om chearleaders in het middenvak te posteren, en de zaak wat op te vrolijken. Tenzij dat Chesspirant besloten had om met 18′ vertraging aan de borden plaats te nemen. Wij, Skog 2, de runners-up tegen de leiders. Verschil in de stand : 1 punt.

1.c4 kan soms gevaarlijk zijn. Ik speelde mijn opening op bord 3 tegen iemand van gelijke elo, die het slecht behandelde, en na 8 zetten was het eigenlijk over. De partij duurde toch nog tot zet 32! 1-0 Geinteresseerd ? 1.c4 e5 2.Pc3 d6 3.g3 Le6 4.Lg2 c6 5.b3 g6 6.d4 exd 7.Dxd Df6 8.Dd2 Dit is niet zo comfortabel voor zwart. Er volgde 8..,d5 9.Lb2 Lb4 10.a3 Lc5 11.Pe4.

Quinten naast mij op 4 zette een boeiende hoofdvariant neer van het Caro Kann met kansen over en weer. Zijn zwart loperoffer op b2 in het latere middenspel leek erg gevaarlijk, maar waarschijnlijk leek wit na een koelbloedig KxLb2 toch de bovenhand te zullen halen – tenzij natuurlijk de computer ofwel Quinten een ander oordeel vellen. De zwarte koning geraakte daarna in een ongezonde matcombinatie, en dus 1-1.

Als je het mij toen vroeg schatte ik onze kansen in op 1,5-2,5
Hoe het zich daarna op de bordjes 1 en 2 naar 2,5-1,5 ontwikkelde mag Joost weten.
Lino stond verloren met zijn pion minder (Lino weerleg mij, als je kan of er nog zin in hebt), maar zijn doorluchtige tegenstander van meer dan 2000 elo’s kende er de ballen van, van het toreneindspel bedoel ik, en LH ontsnapte in remise. Goed voor de ploeg !
Nadien bleek Wim ook nog te winnen van Marigje Degrande’s 1.f4 d5, kampioen van België bij de Dames. Analyses alom nadien leken te beweren dat Marigje remise had moeten houden, ook al had onze Wim een pluspion. Ik vermoed dat Wim besefte dat hij de ploeg aan de kop van de rangschikking kon brengen, mooi zo !

Het mag al eens meezitten!

We staan nu gelijk met Chesspirant 1. Maar of we eerst staan valt af te wachten, door het 2,5-1,5 is er misschien een derde hond die ons via een 4-0 nog voorbij holt !?

Het ziet er leuk uit – Skog 2 en Skog 5 gaan er wel heel erg hard tegenaan momenteel !!
Carlo.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *