We speelden bij de leiders, voor de tweede keer op rij, en opnieuw won de ploeg, ditmaal met 1-3 (6-10) ! Toch staan we niet eerst, Chesspirant heeft 4-0 gewonnen, en steekt ons opnieuw de loef af. Haasje-over, en wij blijven steeds op die 2e stek.
Onze vier partijen begonnen alle met 1.d4
Ik kreeg op bord 3 met zwart voor het eerst de gelegenheid de Moskou variant van het halfslavisch te spelen, iets wat ik meer dan 40 jaar had vermeden, door steeds voor damegambieten of slavische openingen te kiezen. Ik heb duidelijk nog niet alle finesses van deze nieuwe opening in de vingers, wit nam met een paard correct de door pion h6 gedekte pion g5 en de buit bleek binnen, want het paard slaan bleek nefast. Lino op 1 zette een sterke Pelgrims opzij, met een matdreiging langs de h-lijn. Zoals vaker had hij eerst een beetje paraplu gestaan, maar dan de situatie vlijmscherp rechtgezet. Wim deed niet onder, maar totaal anders, heel strategisch en goed in balans, uiteindelijk een pionnetje winnend, en even later de partij. Toen ook bleek dat Quinten in een wit damegambiet om vijf uur al drie pionnen voor stond, maar we toch nog moesten wachten tot na half acht vooraleer de tegenstrever opgaf, reden we een beetje verbaasd over ons zelf naar Mortsel, heel wat teams met hogere elo’s staan achter ons ! Wat Lino en Wim presteren is met hun 4,5 op 5 toch wel effenaf verbluffend. Zien hoe dat verder verloopt !
CD

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *