04 Januari 09: SKOG 4 – Borgerhout 5 2.5 – 1.5

Bord 1 Wit: Pattyn Luc (1687)– Zwart: D’Haluin W. (1757) 0.5 – 0.5
Een klassieke damepion-partij die rustig begon en stilaan enkele specifieke kenmerken kreeg: na een 15tal zetten had zwart een slechte loper en zat hij een beetje gedrongen, wit had een sterk paard op e5, maar zat met een achtergebleven pion op c3, en liep achter in tijd. Na nog veel rekenwerk en enige ruiloperaties zag wit de winstweg nog steeds niet, als die er al was. Uiteindelijk kwamen beiden overeen het nieuwe jaar elk met een halfje te openen. Luc

Bord 2 Zwart: De Meyer Jef (1630) – Wit: Cankja I. (1754) 1 – 0
Tweede Gsm overwinning van de ploeg. Alle info over de wedstrijd te verkrijgen aan de toog. Jef

Bord 3 Wit: : Van Hecke Patrick (1608) – Zwart:Coulibaly H.(1800) 1 – 0
Vandaag spelen we een topper thuis tegen de leider in onze reeks. Mijn tegenstander komt exact een uur te laat. (Ik vermoed net geen uur, want anders kunnen wij de winst reeds opeisen, niet?) Bij zet 4 gaat zijn Gsm af en ik claim onmiddellijk de overwinning. IC is immers een ploegwedstrijd en de reglementen zijn de reglementen. Nochtans was er een interessante variant van het koningsgambiet op het bord getoverd. 1) e4-e5 2) f4-d5 3) xd5-Dxd5 Zwart doet hier al een vrij zwakke zet. De bedoeling van het tegengambiet is om e4 te spelen. 4) Pc3 – ring ring en 1 – 0. Patrick.

Bord 4 Zwart: Segers Jan (1270) – Wit: Agalovian L. (1521) 0 –1 In een Italiaans opgezette partij werd het evenwicht lang behouden. Door enkele onnauwkeurige manoeuvres kon zwart de kwaliteit en een pion winnen. Doch na enkele opdringerige zetten van wit bekwam deze een matdreiging en moest Jan zijn kwaliteit teruggeven. Met een pluspion was zijn stelling nog altijd OK. De ervaren kennis in het eindspel van zijn tegenstander, bracht Jan aan het wankelen. Uiteindelijk moest hij na een zeer verdienstelijke partij de vlag strijken. Jan toch bedankt om ons vandaag te depanneren. Je hebt nog iets te goed. Jef.
Opmerking van de kapitein: Weg met de Gsm, maar vandaag leve de Gsm!
SKOG 4.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *