We hebben er lang op moeten wachten, maar de 3,5-2,5 zege tegen Brasschaat 1 mag terecht worden genoemd. Omdat onze naaste achtervolgers, TSM en Temse 12-12 gelijk speelden tegen elkaar, halen we niet zoveel voordeel uit ons resultaat, maar dat mag de pret niet drukken. Een overzicht van de partijen:

1. Stijn speelde een goede partij tegen Nils Devos. Beide spelers kennen de drakenvariant, wat een interessant duel opleverde. Zwart manoeuvreerde handig en dat leverde hem een voor wit lastige pion op e3 op. Wit raakte beperkt in zijn bewegingsvrijheid, zwart kon zijn stelling rustig versterken en haalde ten slotte het volle punt binnen.
2. Jan wou de partij rustig opvatten, maar wit trok meteen ten aanval richting zwarte koning. Zwart offerde tijdelijk een pion om de angel uit de witte stelling te halen maar moest even later een kwaliteit afstaan toen hij de pion terugnam. In ruil kreeg hij wel een pluspion en een wits koning bleef gederokeerd in het centrum staan. Wit voerde de druk op maar toen zwart verrassend een volle toren liet instaan, die wegens mat niet mocht worden genomen, kantelde de partij. Wit kon niet meteen verder, zwart nam het initiatief over en kreeg prompt de matzet cadeau.
3. Bart bewoog hemel en aarde om zijn tegenstander eronder te krijgen, kreeg ook voordeel en kansen op de damevleugel, maar de stelling bleef al bij al gesloten en zwart weigerde helemaal plat te gaan. Remise dus.
4. De prijs voor de meest spectaculaire partij past ongetwijfeld hier. Nikolaas reageerde scherp op de Trompowsky van zijn tegenstander. Er kwam al gauw een vlijmscherpe stelling op het bord, waarin zwart wel een stuk won maar vreselijk achter stond in ontwikkeling. Nikolaas liet zich echter niet verleiden tot passief spel, plaatste zijn tegenstander steeds weer voor een dreiging en toen zijn extra stuk eindelijk het huis mocht verlaten, gaf wit op. Ongetwijfeld maakt Fritz in zijn analysegehakt van deze partij, maar ze was meer dan de moeite van het observeren waard.
5. Tobias speelde een vrij eenvoudige remise tegen Guy Baete. Hij bereikte niets met wit en moest toestaan dat de meeste lichte stukken werden geruild. Zwart probeerde dan nog wel wat, maar de bordjes bleven gelijk hangen.
6. Benjamin stond na de opening niet denderend: het loperpaar tegen en zwakke zwarte velden. Wit wist daar echter niet van te profiteren. Ook deze partij werd remise.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *