Humbeek trad helemaal niet op met de geijkte jeugdploeg die al het hele seizoen aan het roer stond, en die met hun 1400 elo gemiddeld, op de voorlaatste plaats stonden. De ploeg die ze vandaag naar Mortsel stuurden had een elogemiddelde van 1765 ! Spijtig, want onze concurrenten voor de titel hadden natuurlijk wel de gelegenheid gehad om telkens met het maximum van de punten te winnen. Het blijft toch altijd een geknoei en een competitievervalsing in ons schaakwereldje. Maar niet getreurd, aan de slag !
Ik speelde 1.c4 met wit op bord 3, en mijn bejaarde tegenstander koos voor Koningsindisch, bij mij is dat Sämisch, 5.f3
Door enkele minder nauwkeurige zetten veroverde ik de d-lijn voor mijn zware stukken en stond rond de 20e zet twee pionnen voor. De zwartspeler kreeg geen schijn van een kans meer, en ik bracht het puntje recht naar huis.
Vlak daarna won Wim zijn partij. Hij speelde behoorlijk goed tegen een Blackmar Diemer gambiet 1.d4 d5 2.e4 dxe 3.f3, hield alle velden goed onder controle, en de verwachte witte aanval werd van in het begin in de kiem gesmoord. Ook Wim stond na 20 zetten een 2e pion voor, en even later hield wit het wel voor bekeken, knap gespeeld van Wim, de scoremachine van de afdeling.
Quinten op 4 speelde een zeer spannende partij. Goed gestart vloog hij zijn tegenstrever al direct naar de keel, en bouwde met zwart een sterk fort op veld g4, een witte aanval daar tegenhoudend, en zelf kwam hij aanzetten met zijn damevleugelpionnen. Maar zijn koning bleef daardoor in het midden staan, en dat buitte de witspeler plots heel scherp af in een aanval van D+T+L met een dreiging van mat of damewinst, maar Quinten kon nog net dat ene belangrijke veldje bezetten, in opkomende tijdnood, waardoor het toch nog remise werd. Quinten moet maar eens nakijken thuis of de witspeler toch niet een mat of damewinst niet heeft kunnen realiseren.
Toen zat daar nog alleen Lino’s bord in de voor de rest al lege zaal, in een pionneneindspel van elk 5 stuks, de witte koning 4+1 en Lino 3+1+1 Het zag er daardoor even benauwd uit voor Lino, maar hij laveerde zich toch in een veilige remisehaven, en de uitslag tegen deze sterke ploeg (min of meer gelijke elo’s ) 3-1 voor ons, zonder verliespartij. We zijn nog steeds niet uitgeteld voor de titel !
Carlo.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *