Er zat een 3-3 in tegen het sterke Geel 1, met op bord 1 Eddy Van Beers (2390). Enkel op bord 1 en 2 was het Elo-verschil uitgesproken, voor de rest was het zowat gelijk. Of we kansen misten? Dit is het verslag.

– Stijn (zwart) verdedigde zich met zwart uitstekend tegen Eddy Van Beers. Hij stond de hele partij wel wat minder, maar hij sloeg de koningsaanval af, ruilde stukken en ging een eindspel in waarin wit moeilijk tot een constructief plan kwam. Jammer genoeg ruilde zwart ook zijn goede loper, waardoor hij een lopereindspel in ging met een slecht exemplaar. Wit buitte de zwaktes in de zwarte stelling en de onmacht van de zwarte loper optimaal uit en won.
– Jan (wit) snoepte zijn tegenstander in de opening een pion af. In ruil kreeg zwart wat tegenspel, maar niet genoeg om de witte stelling te ontwrichten. Een foutief stukoffer maakte de situatie nog erger voor zwart, maar de stelling werd scherp, twee zwarte lopers keken gevaarlijke de witte koningsstelling in en wits stukken werkten niet zo goed samen. Beide partijen gingen vervolgens in de fout, waarbij wit toch aan het langste eind trok.
– Bart (zwart) liet zijn tegenstander, die de opening niet goed leek te beheersen, nooit in de partij komen. Pogingen tot koningsaanval liet zwart rustig overwaaien, terwijl hij op de damevleugel zwaktes creëerde en een pion won. Er kwam een dubbelelopereindspel op het bord met een vrije dubbelpion op de a-lijn. Zwart maakte het feilloos af.
– Guy (wit) speelde een degelijke partij tegen de kersverse Vlaams kampioene Hanne Goossens. Er leek weinig aan de hand maar na het ruilen van de zware stukken kwam hij geleidelijk minder te staan. Door f3 te spelen in plaats van Pf3 ontnam hij zichzelf kansen om de stelling te houden. Zwart liet zich niet pramen en won.
– Nikolaas (zwart) kende een wat mindere dag. In een versnelde Draak vond hij geen antwoord tegen het ruimteoverwicht van zijn tegenstander, die met een offer op g6 de winst veilig stelde.
– Tobias (wit) kwam niet denderend uit de opening, verloor zelfs twee pionnen, maar kreeg aanvalskansen toen zijn tegenstander nogal optimistisch lang rokeerde. In de cruciale stelling miste Tobias het winnende Tb1 met ondekbare matdreiging. Hij koos in de plaats voor pionwinst, maar bleef nog een pion achter en dat kwam niet meer goed.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *