Deurne, elke ontmoeting met deze club blijft voor mij iets speciaal. De club omarmde me, als beginneling, en ik speelde 10 jaren in de Tubbax. Dat is ondertussen een poosje geleden ! Deurne 2 kwam vandaag reeds als kampioen van het aan gang zijnde seizoen fier ende trots binnen, en wandelde weg met een krappe zege 1.5-2.5 en ik heb er eeuwig spijt van. Ik vergeet mijn bril, probeer gedurende een uur te spelen anderhalve meter van mijn bord, verga dan van de hoofdpijn, en besluit om 15h over en weer 20’ naar huis te wandelen, dik tegen mijn zin en pisnijdig op mezelf want ik weet en besef hoe tijdsgebonden ik in mijn partijen ben. Bril op de neus, 20’ kwijt.
Blunder dan uren later natuurlijk een dynamische gelijke stelling weg in hevige tijdnood, ik miste mijn 20’ heel heel erg. Tja, bijzonder dom omdat je je kameraden ergens in de steek hebt gelaten. Je bent niet professioneel genoeg met je ding bezig geweest. Ik verloor de partij al op het moment dat ik om half twee thuis vertrok, zonder bril. Maar goed, die collega’s speelden dus allen remise, een echt heel goede prestatie tegen een ploeg die met Greta Foulon iets van 1900 elo neerzet op het 4e bord !

Voor Deurne is het natuurlijk goed dat ze terug een ploeg in 3e zullen hebben, maar ze hebben, naar eigen zeggen, een probleem : je moet die 2 mensen extra vinden, die in 3e mee kunnen scoren af en toe !

En als kers op de taart van onze ontmoeting met hen vernam ik aan het eind van de après schaak van een van hun spelers dat Pascal mijn schoonzoon zou zijn, van een kwakkel gesproken, sorry Pascal, sorry lieve Vanya !! Wat wordt er allemaal verteld in ons kleine schaakwereldje, ooit vernam ik brutaalweg van madame Adams zaliger gedachtenis dat een bekende schaker X wiens naam ik nu niet zal vernoemen aanpapte met … mijn echtgenote zaliger gedachtenis, waar pertinent nooit iets van waar was of is geweest.

Wim, Quinten en Wout proficiat met jullie prestaties, op naar de laatste ronde, binnen 14 dagen in Schilde, waar ik, ik beloof het, mijn bril zal bij hebben, en met wit zal winnen ! Schilde weze hierbij gewaarschuwd …

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *