07/03/10 SKOG 4 – Mechelen 4 9-7
Bord 1 Wit: Luc Pattyn (1695) – Zwart: Walter Huyck (1642) 2-2
P6-L6= Luc.
Bord 2 Zwart: Jef De Meyer (1678) – Wit: Jan De Geest (1602) 1-3
Het was weer even geleden, ik heb me nog eens laten pakken in de opening. In een Pirc verloor ik na een zet of tien de kwaliteit. Mijn tegenstander wist niet direct wat hij moest aanvangen met de kwaliteitswinst en zocht te vergeefs naar winnende zetten. Na de tijdcontrole had hij de winnende voortzetting gevonden. Hij gaf de kwaliteit terug maar hield er 2 verbonden vrijpionnen aan over. Zijn tijd begon te krimpen en ik hoopte nog op remise. Te vergeefs, suf gespeeld zag ik zelfs een mat in 2 niet aankomen. Jef.
Bord 3 Wit: Van Hecke P. (1657) – Zwart: John Pevar (1420) 3-1
Tegen een versterkte Maneblussersploeg wonnen we vrij gemakkelijk. Ik speelde met wit een spannende partij. Na de opening 1) e4 – e5 2) f4 – exf4 3)Pf3 – Ld7 4) Lc4 – Lh4 is Wit de rochade kwijt. De compensatie voor wit is dat het zwarte g- paard zich zeer moeilijk kan ontwikkelen. Na een twintigtal zetten won ik spectaculair drie vijandelijke stukken na elkaar,en meteen de partij. Patrick.
Bord 4 Zwart: Gert De Block (1652) – Wit: Kinten Fransen (NC) 3-1
Dit wordt alweer een net-niet-seizoen, voor de beste tweedes vissen we wellicht net achter het net in reeks 5K. Ik ben onlangs weer aan het studeren gegaan ; vorige maand heb ik op een ochtend gestuwd door cafeïne en nicotine en gewapend met bic en bril de Winawer (in het Frans) ter hand genomen. Aan de praktijk toetsen deed ik gisteren en het resultaat liet toe dat ik al om 16:15 goedgezind naar de toog kon trekken. Aan iedereen die het vroeg kon ik niet ontrots gewonnen antwoorden. Gert.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *