Spelen bij Schilde 1, dat is bij hun enige ploeg in de IC, in 4e nationale. Ze hadden het ongeluk om de eerste ronde thuis te zitten wachten, terwijl ze in feite op verplaatsing moesten spelen. Volledige ploegforfait die ronde, en toch stonden ze ondertussen 2e in de rangschikking voor we aan de partijen begonnen. Een zaal bijna zo groot als bij ons, voor vier borden. Ze zouden niet 2e eindigen, dit seizoen. Als je Wout mee hebt stelt zich dit seizoen alleen nog de vraag om hoe laat hij gewonnen heeft, wel ditmaal was het om kwart voor drie, weliswaar tegen een wel erg lage elo-tegenstander. Ik zeg hem je moet niet helemaal op ons wachten hoor, neem gerust bus 41 terug naar huis maar Wout, solidair, bleef bij ons en zag een uurtje later Wim winnen op 1 die daardoor na een grote rokade start toch nog een zeer behoorlijk seizoensresultaat neerzette, waar hij best nog mee kan tevreden zijn op dat oh zo moeilijke bordje 1. Ik had mijn bril bij, en zag mijzelf erg goed staan na 20 zetten, maar verzuimde om pion h7 op te peuzelen, en aanvaardde dan maar het 2e of 3e remisevoorstel van zwart, er voor zorgend dat de beide matchpuntjes mee naar Mortsel vertrokken. Want Quinten, hij kwam, hij zag, en hij verloor. Tegen oude krijger Paul Jacobs moet je heel goed je best doen, en Quinten had daags voordien een Buitengewone Algemene Vergadering bij de KBSB meegemaakt, niet verwonderlijk dat je daar de dag nadien nog buikpijn van overhoudt.
We eindigen 5e. Meer relax kun je een seizoen niet spelen. Borgerhout 5 redt zich, enkel en alleen omdat het de eerste ronde tegen ons won voor de groene tafel in plaats van gelijk te spelen (Quinten en Wout zaten verkeerdelijk op elkaars plaats), en ze mogen daarvoor wel eens een keer onze schoenen komen poetsen. Of een bak Duvel laten afgeven natuurlijk. (Werner, jij speelt hier wel de go between man ?) Voor de individuele prestaties kan je de Skog site nakijken. We speelden erg stabiel, 8 ronden met hetzelfde viertal, en de drie andere keren werden we uit de nood geholpen door super sub Guy Wuyts, die inviel met een 3 op 3 !
Alles bij elkaar een prachtig seizoen, en hopelijk volgend jaar nog zo eentje ! Maar met de elo- en andere turbulenties weet je maar nooit hoe de ploegsamenstellingen er volgend seizoen zullen uitzien.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *