21/03/10 St. Niklaas 2 – SKOG 4 8-8
Bord 1 Wit: Niels Ongena (1639) – Zwart: Luc Pattyn (1671) 3-1
onder&uit. Luc.
Bord 2 Zwart: Jelle Van Goethem (1503) – Wit: Jef De Meyer (1655) 2-2
Een opening zonder geschiedenis bracht ons in een gelijk middenspel. Ik dacht een stuk te kunnen winnen maar een niet voorziene afruil van zwart leverde mijn tegenstrever pionwinst op. De pluspion was een dubbelpion en zwart bleef tevens gederokeerd achter, toch enige compensatie dus. Zwart liet ook toe dat ik een onaantastbaar paard op e5 kon plaatsen. Ik kon de pluspion terugwinnen maar moest daarvoor mijn sterk paard inleveren voor zijn mindere loper. Waarschijnlijk had ik beter de pion gelaten voor wat hij was en gekozen voor initiatief. Nadien verzandde de partij in een remise stelling. Ik had misschien nog even moeten aandringen want zwart had nog 20 minuten voor 10 zetten tegenover 40 minuten voor wit. Laten we het maar houden dat het een plus remise werd voor wit. Jef.
Bord 3 Wit: Maarten Covents (1328) – Zwart: Patrick Van Hecke (1637) 2-2
Bijna was het gelukt. Vrouwe Fortuna liet ons echter in de steek. Dit is het derde jaar dat we met onze ploeg op een derde plaats stranden in reeks vijf. Volgend seizoen moet het lukken. Dan promoveren we naar derde. Indien dit niet lukt laat ik mijn baard groeien zoals prins Filips! Patrick.
Bord 4 Zwart: Bart Kuenen (11326) – Wit: Gert De Block (1639) 1-3
Tegen een roedel jonge honden uit St. Niklaas zouden we het niet onder de markt hebben. Wat we al langer wisten bleek ook. Geconcentreerd spelen was de boodschap want we hadden zelfs nog een kleine mathematische kans om te promoveren als beste tweede in afdeling 5. Daarvoor moest o.a. Anderlecht verliezen en wij winnen. Ik was als eerste klaar door na snel spel een technisch gewonnen positie te bereiken. Het was nog wel wat saai knutselwerk maar gelukkig liet ik de prooi niet ontsnappen. Vijf minuten later tref ik Luc zwalpend aan op het trottoir ; een offer had verkeerd uitgepakt. Een uur later komt Jef remise overeen in een toreneindspel, wat Patrick inspireert om hetzelfde te doen : 2-2. Fier tooien we ons met een lauwerkrans en bestijgen we niet ontrots de derde trede van het laureatenpodium op het immense St. Niklase marktplein. Gert.

Een reactie achterlaten

Off topic reactie | Meld een fout/klacht | Gedragscode

Opgelet, je bent niet ingelogd. Je reactie zal mogelijk eerst moeten worden goedgekeurd door de webmaster vooraleer ze op de website verschijnt.

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *